Meer dan 4000 repeaters in Duitsland

Mastje...De repeaterkaart heeft onlangs de grens van 4000 inzendingen geslecht. Met behulp van de wereldwijde online-kaart op www.repeatermap.de kan je met een webbrowser informatie over relais opzoeken, die als groene stippen worden weergegeven.

“Als je op een stip klikt, verschijnen de gegevens van het betreffende relais in een klein venster. Waar je ook bent, je kunt op een kaart van je omgeving kijken welke relais zich in welke bedrijfsmodi bevinden”, legt Winfried Galonska, DL3XU, uit.

“Je kunt ook vooraf de bedrijfsmodus en band selecteren om alleen de relais weer te geven die bij je apparaten passen. Afhankelijk van de positie van de muisaanwijzer worden ook de locator en de lengte- en breedtegraad weergegeven. Onder het lijstsymbool kunt u zoeken naar individuele relais als je de call kent, onder het filtersymbool selecteer je de gewenste banden en bedrijfsmodi en onder het plusteken kan je fouten of nieuwe repeaters melden (ik heb het ontbreken van PI3RAZ al gemeld -red). En het geheel is ook via de smartphone te bedienen”, vervolgt DL3XU. “Martin, DK3ML, heeft een zeer overtuigende tool ontwikkeld voor ons radioamateurs. We proberen de kaart zo up-to-date mogelijk te houden. En dat werkt natuurlijk alleen als iedereen die fouten of nieuwe relais vindt dit aan ons meldt. Zo kun jij ook bijdragen aan het up-to-date houden van de kaart. Heel erg bedankt!” Concludeerde DL3XU.

Niet alleen Duitsland staat op de kaart, maar ook de omringende landen. Een erg leuk initiatief.