Herhaling trans-Atlantische test 1921

1BCGZet in je agenda. In 2021 is het 100-jarig jubileum van de historische Trans-Atlantische Tests waarbij radioamateurs die de roepnaam 1BCG gebruikten, verantwoordelijk waren voor de eerste succesvolle radiocommunicatie over de Atlantische Oceaan via ‘korte golven’.

Op 11 december 2021 zullen de American Radio Relay League, The Radio Club of America en de Antique Wireless Association deze historische uitzendingen nog eens overdoen op 160 meter in de buurt van dezelfde locatie in Westport, Connecticut, die in 1921 werd gebruikt, met behulp van een replicazender die werd gebouwd door vrijwilligers van de Antique Wireless Association, en opererend als W1BCG, de roepnaam van de Shoreline Amateur Radio Club.

Dit speciale evenement is je kans om een historisch moment uit de geschiedenis van de amateurradio opnieuw te beleven. Uitzendtijden en de frequentie voor het 1BCG Transatlantic Tests Special Event zijn nog niet vastgesteld.

Aanvullende details zullen op de volgende webpagina worden geplaatst wanneer deze beschikbaar zijn: http://1BCG.org

 

Geef een antwoord