Noorwegen stelt digitale examens uit

examenHet Noorse AT, Nkom, heeft aangekondigd dat radioamateurs nog even door moeten gaan met het maken van papieren examens en dat het aantal vragen in het examen wordt verhoogd naar 60.

Noorwegen heeft slechts één licentieklasse en staat een vermogen van 1 kW toe. Hun HAREC-examen was met slechts 28 vragen het kortste van de CEPT-lidstaten. Enkele jaren geleden werd dit verhoogd naar 35 en nu heeft Nkom aangekondigd dat het 60 vragen worden.

Een vertaling van het NRRL-bericht luidt:

Nkom v/ Nancy Sangvik heeft NRRL de volgende informatie gestuurd:

“Omdat we helaas achterlopen met het opzetten van een digitale examenregeling via de verkeersstations, moeten we iets langer doorgaan met het papieren examen dan we hadden gehoopt, waarschijnlijk tot het najaar van 2022.

Ondanks de vertraagde invoering van een digitaal examen wil Nkom vanaf januari 2022 al 60 vragen op het radioamateur-examen invoeren. We blijven werken aan vragen voor nieuwe proefexamens en uitbreiding van de vragendatabase.

Groepen die plannen hebben om in het voorjaar van 2022 een amateurcursus te houden, wordt verzocht hier nota van te nemen.”