Canadees special event CF3BP

canadaKijk uit naar de speciale evenementenzender CF3BP uit de regio York (ten noorden van Toronto) dat actief zal zijn van 13 november tot 12 december, beheerd door leden van de York Region Amateur Radio Club.

De activiteit is ter gelegenheid van de verjaardag van de eerste transatlantische radioamateur-uitzending vanuit Canada door Edward Rogers Senior van het Pickering College aan Main Street in Newmarket met gebruikmaking van de roepnaam 3BP. Hij was een van de weinige amateurs die met succes de Atlantische Oceaan overstak en de enige Canadees die daarin slaagde, met behulp van een 500W vonkbrugzender.

De ARRL stuurde Paul Foreman Godley, 3ZE, die een expert was in ontvangertechnologie, naar de Britse eilanden om de tests uit te voeren. De tests toonden aan dat kortere golflengten konden worden gebruikt over lange afstanden en met een veel lager vermogen dan voor mogelijk werd gehouden.

Clubleden zullen tijdens het evenement verschillende bands en modi bedienen met behulp van de CF3BP-roepnaam. Een uitzendschema komt beschikbaar op https://www.yrarc.org/ naast zelf-spotting, enz. Tevens is een Parks on the Air, (POTA) operatie gepland, als het weer het toelaat.

Er wordt een herdenkings-QSL-kaart ontworpen voor iedereen die verbinding maakt met een van de stations.
Verdere informatie zal op de website vermeld worden. Logboeken worden ook geüpload naar LoTW, eQSL en qrz.com.

 

Geef een antwoord