ISS activiteiten opgeschort

ARISS-logoARISS heeft laten weten dat schoolcontacten die gepland waren voor donderdag 2 december, zijn geannuleerd vanwege uitstel van een geplande ruimtewandeling door radioamateurs KI5LAL en KE5HOC

ARISS-contacten die gepland stonden met de Wolfgang-Kubelka-Realschule (WKR), Schondorf am Ammersee, Duitsland en de Berufliche Schule Direktorat 1 Nürnberg, Neurenberg, Duitsland zijn helaas geannuleerd voor aanstaande donderdag 2 december 2021 vanwege schemawijzigingen in de ruimtewandelingen van het ISS.

Op 30 november kondigde NASA aan dat de ruimtewandeling door radioamateurs Kayla Barron KI5LAL en Tom Marshburn KE5HOC was uitgesteld.

NASA zegt hierover: “Maandag 29 november ontving NASA een melding van gevaar voor ruimtepuin voor het internationale ruimtestation ISS. Vanwege het gebrek aan gelegenheid om het risico dat het voor de astronauten zou kunnen opleveren goed in te schatten, hebben teams besloten om de voor dinsdag 30 november geplande ruimtewandeling uit te stellen tot er meer informatie beschikbaar is.”
https://blogs.nasa.gov/spacestation/

Wanneer een ISS ruimtewandeling plaatsvindt, worden de amateurradiostations op het ISS uitgeschakeld. Het is waarschijnlijk dat de ISS Slow Scan TV-uitzendingen die gepland waren voor 2 december ook niet zullen doorgaan.

ARISS https://ariss.org/