Katten storen satellietverbinding

De internetprestaties van Elon Musk’s Starlink zijn het slachtoffer geworden van katten die worden aangetrokken door de warmte die de schotel op koude dagen afgeeft.

 

Het satelliet internetbedrijf van Elon Musk, Starlink, heeft ambitieuze plannen om mensen overal ter wereld toegang tot internet te bieden. Maar het blijkt dat de onderneming een andere dienst biedt: katten opwarmen.

Een klant tweette een foto van vijf katten ineengedoken op zijn Starlink-schotel, die huizen verbindt met meer dan duizend satellieten, en merkte op dat de aanwezigheid van de heimelijk aanwezige katachtigen zijn internetprestaties had vertraagd.

“Starlink werkt geweldig totdat de katten ontdekken dat de schotel op koude dagen een beetje warmte afgeeft,” zei Aaron Taylor.

Nadat de foto op grote schaal online was gedeeld, verduidelijkte Taylor dat de katten uit eigen keuze naar de schotel waren gegaan en niet uit noodzaak.

“Ze hebben een verwarmd kattenhok, met water en eten, maar dan is het -25C en besluiten ze op de Starlink-schotel te gaan zitten. Als de zon ondergaat, gaan ze terug naar hun huis’, zei hij.

De aantrekkingskracht kan te wijten zijn aan een “zelfverwarmende” functie van de schotel die is ontworpen om sneeuw te smelten. In 2020 prezen Starlink-ingenieurs inspanningen om “onze mogelijkheden om sneeuw te smelten te verbeteren”.

Taylor zei dat de aantrekkingskracht van de katten op zijn Starlink-schotel het streamen van de films onderbrak en de internetsnelheid beïnvloedde.
“Het verstoort de verbinding niet volledig, maar vertraagt ​​​​zeker alles,” zei hij.

Hij zei ook dat hij van plan was de schotel van de grond naar een hogere locatie te verplaatsen.

Starlink, een divisie van Musk’s SpaceX-bedrijf, heeft meer dan 1.600 satellieten gelanceerd. Het bedrijf, dat toestemming heeft van de Amerikaanse autoriteiten om tot 12.000 satellieten te lanceren, zegt dat de dienst “bij uitstek geschikt is voor gebieden waar de connectiviteit onbetrouwbaar of volledig onbeschikbaar was”.

De schijnbare aantrekkingskracht van Starlink-schotels op katten was echter niet het enige probleem.

Lees het volledige Guardian-artikel:
https://www.theguardian.com/technology/2022/jan/10/starlink-satellite-dish-cats-elon-musk