Portugal controleert vissersschepen

portugese vlagHet Portugese AT, ANACOM, heeft samen met de Portugese kustwacht een reeks inspecties uitgevoerd in een gebied tussen de havens van Caminha en Peniche. IARU Regio 1 meldt hierover op haar website (iaru-r1.org).

Het doel van deze acties was dan ook het controleren van de radiosystemen die aan boord van de schepen waren geïnstalleerd. Frequenties die niet bestemd waren voor de maritieme mobiele dienst bleken het meest te worden gebruikt. Dit kan andere radiodiensten verstoren of noodcommunicatie onmogelijk maken. In sommige gevallen werden niet-gecertificeerde apparaten of apparaten die niet geschikt waren voor gebruik op schepen, evenals niet-geautoriseerde radio-encryptie-apparaten ontdekt. In totaal werden 20 kustvissersvaartuigen, diepzeevissersvaartuigen, hotelschepen en pleziervaartuigen geïnspecteerd. In het verleden hebben ANACOM-acties als deze succesvolle resultaten opgeleverd.