Oostenrijkse ORF breidt programmering uit

ORF zendersDe Oostenrijkse omroep ORF breidt zijn informatieaanbod via de kortegolf uit. De achtergrond is de gebeurtenissen in Oost-Europa.

Naast het “Ö1 Morgenjournal” (6155 kHz, 7:00 uur CET, ma-za), zendt ORF nu het “Ö1 Mittagsjournal” (13.730 kHz, 12:00 pm CET, ma-za) en het “Ö1 Abendjournal” uit (5940 kHz, 18:00 uur CET, ma–vr en zo) op de kortegolf. “Met deze extra service kunnen de Ö1-radiojournalen gemakkelijk en laagdrempelig worden ontvangen door Duitstalige luisteraars in heel Europa, ook in de Oekraïne!”

ORF-radiodirecteur Ingrid Thurnher wordt geciteerd in een persbericht. “De Ö1-radiojournalen zijn nog steeds beschikbaar via de kortegolf, zelfs als lokale mobiele netwerken en andere media-infrastructuren niet meer werken”, aldus het persbericht. Het wordt uitgezonden vanuit het kortegolf-omroepcentrum in Moosbrunn, Neder-Oostenrijk, dat wordt geëxploiteerd door de ORF-dochtermaatschappij voor uitzendtechnologie ORS.