40MHz permissie voor enkele Engelse amateurs

John EI7GL meldt dat Ofcom nu enkele Engelse radioamateurs tijdelijke innovatie- en onderzoekslicenties geeft om in de 40 MHz-band uit te zenden.

Op zijn blog schrijft John:

Roger, G3XBM in het oosten van Engeland, mag vanaf 2 april 1 jaar werken met 5 Watt. Roger schrijft… “Na heel lang wachten heeft OFCOM mijn 8m TX-vergunning goedgekeurd die loopt vanaf 2 april voor de duur van een jaar.

Hiermee kan ik 40-42MHz gebruiken met digitale modi (inclusief CW) met 5W ERP max. Ik verwacht een draaddipool op te stellen die richting Europa is gericht.

Ik verwacht dat ik voornamelijk op FT8 rond 40,676 MHz QRV zal zijn met de exacte frequentie in overleg met anderen. Wat ik hoop, is dat alle 8m FT8-stations ontvangen kunnen worden één USB-frequentie instelling, maar op onderlinge afstand. Met 5W zou Europa zeker te bereiken moeten zijn met Es. Ik zal wat lokale CW crossband QSO’s proberen, maar hoop 24/7 op FT8 QRV te zijn.”

Voor zover bekend hebben G0JJL, G0JHC en G7PUV eveneens licenties aangevraagd of al ontvangen.

Lees de hele blog post op
https://ei7gl.blogspot.com/2022/03/several-radio-amateurs-in-uk-obtain.html