EI90IRTS

Ierse radioclubDe Ierse amateurvereniging Irish Radio Transmitters Society is opgericht in 1932 en dit jaar viert de vereniging haar 90e verjaardag. Om dat te vieren heeft de vereniging de speciale roepnaam EI90IRTS verkregen.

 

Sinds het eerste gebruik heeft de roepnaam meerdere pile-ups veroorzaakt op alle banden en modi waarop deze is gebruikt. De roepnaam kan worden geactiveerd door elk IRTS-lid met een zendmachtiging die geïnteresseerd is om deze te activeren. De speciale call kan op alle banden en modi worden geactiveerd en de duur van elke activering is geheel aan de operator. Het kan voor een uur of zelfs een dag zijn!

Alle logs moeten elektronisch worden ingediend in ADIF-formaat.

Om ervoor te zorgen dat de roepnaam niet tegelijkertijd op dezelfde banden of modes wordt gebruikt, wordt het gebruik van de roepnaam gecoördineerd door Declan, EI9FVB. Voor de coördinatie is een speciale WhatsApp-groep in gebruik. Een speciale QSL-kaart zal beschikbaar worden gesteld, zodra deze is gedrukt.

Directe QSLs kunnen verstuurd worden aan Dave, EI6AL. Voor meer informatie inclusief QSL details zie www.qrz.com/db/EI90IRTS