Zonnecyclus 25 overtreft alle verwachtingen

Yep, flareDe zonnevlekkengetallen voor mei 2022 zijn het dubbele van de NOAA-voorspellingen en suggereren een relatief sterk zonnemaximum begin 2025.

De afbeelding is afkomstig van Helio4cast, een groep wetenschappers in Oostenrijk die zich bezighoudt met fundamenteel en toegepast ruimteweeronderzoek. Het vergelijkt het werkelijke aantal zonnevlekken met een selectie van referentiewaarden.

De blauwe curve is NOAA’s Solar Cycle Prediction Panel “officiële voorspelling” voor 2019. De huidige zonnevlekkenaantallen zijn aanzienlijk hoger dan dit. De groene curve is het gemiddelde van alle zonnecycli sinds 1750 en de rode curve is een nieuwe voorspelling op basis van de Termination Event. De huidige zonnevlekkenaantallen zijn het met beide eens. Zelfs als de zonnecyclus 25 slechts gemiddeld blijkt te zijn, zal deze de eerder lage verwachtingen ruimschoots overtreffen.