Frans Polynesië

KD6XUBarry, KD6XU, vaart momenteel rond de Frans-Polynesische eilanden en is actief als FO/KD6XU vanaf Nuka Hiva, Fatu Hiva en de Marquesaseilanden. Uit berichten blijkt dat hij binnenkort naar Tuamotu en de Society Islands gaat.

De activiteiten zullen plaatsvinden op 40-12 meter met voornamelijk CW. Cezar, VE3LYC, die contact heeft gehad met Barry, meldt het volgende: “Ik heb enkele berichten uitgewisseld met Barry, KD6XU, en hij gaf aan dat al zijn operaties vanaf verschillende atollen in FO zijn en plaats zullen vinden vanaf zijn jacht, voor anker.

Hij wist niets van het IOTA-programma (hoe was dat mogelijk, hallo), en als zodanig heeft hij nooit een van onze referenties aangegeven. Ik heb hem heel kort uitgelegd waar IOTA over gaat en vermeldde dat operaties vanaf een boot voor anker niet meetellen voor IOTA-credits. Hij begreep het en gaf aan dat als hij activiteiten op het land heeft, hij de gemeenschap en ons hiervan op de hoogte zal stellen.”

Er is een 21 minuten durende video op YouTube.com van Barry van zijn jacht “Ma Kai”:

Tijdens ons laatste verblijf in Liechtenstein heb ik als HB0/PA3CNO een verbinding gemaakt met Barry op 40m, toen hij voor de kust van Mexico lag. Ondanks de afstand en de beperkte vermogens (100W is voor Amerikanen doorgaans het stuurvermogen voor de eindtrap) ging dat nog best goed. Barry was toentertijd meestal ‘s-morgens onze tijd actief.

 

Geef een antwoord