IJsland vernieuwt 50MHz autorisaties

IJslandse vlagDe nationale amateur radio society IRA maakt melding van de vernieuwing van de speciale autorisatie voor het gebruik van de 50 MHz band.

Er wordt op gewezen dat het belangrijk is dat vergunninghouders die deze zomer geïnteresseerd zijn in verbindingen met verhoogd vermogen in het frequentiebereik van 50 MHz (6 meter), een verzoek daartoe richten aan hun AT, Fjarskiptastofa, voordat de uitzendingen beginnen. Als vorig jaar (2021) toestemming is verkregen, is dat dit jaar niet geldig.

Vergunninghouders moeten apart een machtiging van FST aanvragen op dezelfde manier als bijvoorbeeld voor de 70 MHz frequentieband nodig is. Er dient te worden vermeld dat een aanvraag wordt ingediend voor een verhoogd vermogen bij 50 MHz.

Het uitgangspunt hiervan is dat ÍRA op 13 mei een positief antwoord heeft ontvangen van Fjarskiptastofa op het verzoek van de organisaties om verlenging van licenties op de 6-meterband, en het agentschap verleent IJslandse licentiehouders verhoogde vermogenslicenties in het 50-50,5 MHz-frequentiebereik van 1 juni 2022 voor 4 maanden of tot 30 september. Volledige licentiehouders mogen tot 1kW gebruiken (!) en beginnende licentiehouders tot 100W.

 

Geef een antwoord