Piratenradiopresentatoren uit Caroline’s Mi Amigo-tijdperk herenigd

CarolineAfgelopen weekend werden presentatoren die een sleutelrol speelden in het voortbestaan ​​van Radio Caroline in de jaren ’70 voor het eerst in meer dan 40 jaar herenigd aan boord van het schip.

Elf van de dj’s die Caroline in die periode vanuit de Mi Amigo in de lucht hielden en vele ontberingen en noodsituaties hebben doorstaan, werden herenigd aan boord van Caroline’s opvolger, de 1000-tons IJslandse visserstrawler ‘Ross Revenge’, die nu veilig en legaal afgemeerd ligt aan de rivier Blackwater in Essex.

Tom Anderson, Mark Lawrence, James Ross, Roger Matthews, Martin Fisher, Stuart Russell, Brian Martin, Mike Stevens, Richard Thompson, Cliff Osbourne en Marc Jacobs zonden voor de laatste keer offshore uit op Radio Caroline en beleefden ‘The Spirit of the Seventies’ opnieuw.

Radio Caroline station manager Peter Moore zei: “Voor veel van onze toegewijde luisteraars is de periode tussen 1976 en 1980 het meest gekoesterd, en om ons team uit dat bewogen tijdperk weer bij elkaar te hebben is inderdaad heel bijzonder.”

Tegenwoordig is Radio Caroline 24/7 in de ether te horen in Engeland en delen van Europa via de 648 AM-frequentie, alsmede via de gebruikelijke online kanalen. Een weekend per maand keren dj’s terug naar Ross Revenge voor een live-uitzending.

Gehavend door stormen en belegerd door overheidswetgeving, modderde Radio Caroline de jaren zeventig door, verbannen naar de Noordzee op de Mi Amigo, een oud schip dat lekte en dringend aan onderhoud of vervanging toe was.

De Mi Amigo zonk in maart 1980 en de opvarenden werden gered door de Sheerness Lifeboat, een hachelijke operatie waarvoor stuurman Charlie Bowry een zilveren medaille van de RNLI ontving.