Poll beschikbaar

sdrZoals ik in de laatste uitgave van de RAZzies schreef, ben ik aan het nadenken over een TRX ontwerp gebaseerd op de Tayloe modulator/demodulator. Daarbij ben ik benieuwd naar jullie input.

En dus heb ik het instrument Poll maar weer eens van stal gehaald. Er zijn een paar mogelijkheden om zo’n TRX te bouwen. Eén optie is een uitvoering met I/Q in- en uitgangen. Dan heb je een computer nodig die de signaalverwerking doet, maar dan kan je ook alles (de)moduleren wat de computer aankan aan I/Q signalen. Een tweede optie is om de TRX stand-alone te maken, waarbij de omzetting van audio naar I/Q signalen in de TRX zelf gebeurt. Dat maakt het geheel een stuk complexer, omdat je met schakelingen zit die het (spraak)audiogebied exact 90 graden moeten kunnen draaien. En tot slot kan je het zo maken dat de transceiver uitgerust wordt met I/O in/uitgangen die bij gebruik de interne signaalverwerking uitschakelen. Dat maakt het nóg complexer, maar het kan wél. Ik ben benieuwd waar jullie voorkeur naar uit zou gaan. Laat het eens weten in de poll aan de rechterkant van deze pagina.

 

2 gedachten aan “Poll beschikbaar”

Geef een antwoord