Nieuwe Icom AH-730 Automatische Antenne Tuner

De AH-730 is een nieuwe automatische antennetuner voor buitenmontage van Icom.

 

De AH-730 bestrijkt een breed frequentiebereik van 1,8 tot 50 MHz, waardoor amateur-radio-operators de mogelijkheid hebben om op meerdere frequentiebanden te werken.

Met een draadantenne van 7 m (23 ft) of langer is alle bandaanpassing mogelijk van de 1,8 MHz (160 m) band tot de 50 MHz (6 m) band (tegencapaciteit is noodzakelijk.)

De AH-730 zendt tijdens het afstemmen slechts 0,3 W HF-vermogen uit via de antenne. Het lage vermogen minimaliseert het risico van interferentie met andere stations terwijl de antenne wordt aangepast.

De behuizing van de AH-730 is gemaakt van een IPX4 waterdichte, zeer sterke hars. Deze kan veilig op verschillende buitenlocaties worden geïnstalleerd. Bovendien kunnen coax- en stuurkabels worden aangesloten zonder de behuizing te openen.

Bovendien is automatische high-speed tuning in ongeveer 2 tot 3 seconden mogelijk. Er kunnen maximaal vijfenveertig afstemmingsstatussen worden opgeslagen, en wanneer dezelfde frequentie opnieuw wordt afgestemd, kan de afstemming in ongeveer een seconde worden voltooid.

De AH-730 automatische antennetuner is nu te bestellen bij Icom Authorized Amateur Radio-dealer met een adviesprijs van £ 570,00 incl. BTW.

De AH-730 is compatibel met de Icom IC-718, IC-7100, IC-7300 en IC-7610 transceivers.