Ultra-dunne accu belooft veel goeds

ouwe accuBatterijtechnologie blijft veranderen en de nieuwste evolutie die onlangs is aangekondigd, is een superkleine oplaadbare “microbatterij” met een hoge tolerantie voor temperatuurschommelingen – en een levensduur van tien tot twintig jaar.

Een bedrijf in Frankrijk gelooft dat het de nieuwste oplossing heeft bedacht om batterijvoeding te leveren voor micro-power-apparaten. Het bedrijf ITEN heeft een ultrakleine oplaadbare lithiumbatterij ontwikkeld. Op het eerste gezicht zou de solid-state batterij voor opbouwmontage gemakkelijk kunnen worden aangezien voor een SMD-chip, aangezien de behuizing slechts iets groter is dan de eigen afmetingen van de batterij van 3,2 bij 2,5 mm. Het zijn natuurlijk geen chips: deze batterijen hebben een capaciteit van 0,1 mAh tot 0,5 mAh. Ze bleken in staat temperaturen te weerstaan van min 40 graden Celsius tot 85 graden Celsius.

Hun vermogen om piekstromen te leveren, maakt ze vooral nuttig voor het voeden van HF-zenders zoals Bluetooth, Sigfox en LTE, om datapakketten via sensoren te versturen. De website, CNX-software, ziet de batterijen ook als nuttig voor sensordataloggers, bakens en back-upvoedingen voor microcontrollers.

De solid-state technologie wordt beschouwd als een ander pluspunt dat bijdraagt ​​aan een bruikbare levensduur van tussen de 10 en 20 jaar. Het bedrijf heeft gezegd dat de batterijen ook snel opladen.

De website, Hackaday, stelt de volgende uitdaging: “We zouden vooral geïnteresseerd zijn in hun temperatuurgevoeligheid als het gaat om solderen, aangezien we de waarschuwingen over solderen aan meer traditionele lithiumcellen ter harte hebben genomen.” De website merkte op dat er blijkbaar enkele evaluatiekits rechtstreeks verkrijgbaar zijn bij het bedrijf in Frankrijk.