Meer radio amateur astronauten naar het ISS

ISSDrie van de vier nieuwe astronauten die deelnemen aan  de geplande lancering in februari van de SpaceX Crew-6-missie naar het International Space Station (ISS) zijn amateurradio-operators.

De vier bemanningsleden die deel uitmaken van de SpaceX Crew-6-missie poseren voor een foto tijdens een trainingssessie op de toegangsbrug van de bemanning bij het lanceerplatform 39A van het Kennedy Space Center in Florida. Van links naar rechts zie je missiespecialist Andrey Fedyaev, piloot Warren “Woody” Hoburg, missiespecialist Sultan Al Nedayi en commandant Stephen Bowen. Foto met dank aan SpaceX.

ISS crew

Piloot Warren “Woody” Hoburg, KB3HTZ; Commandant Stephen Bowen, KI5BKB, en missiespecialist Sultan Al Neyadi, KI5VTV, zullen missiespecialist Andrey Fedyaev vergezellen aan boord van het SpaceX Dragon-ruimtevaartuig Endeavour.

Het ruimtevaartuig zal bovenop een Falcon 9-raket staan en hoewel er nog geen lanceerdatum is geselecteerd, zou de vroegste datum medio februari 2023 zijn.

Alle bemanningsleden hebben geleerd over amateurradio op het International Space Station (ARISS), hebben begeleiding gekregen bij het bestuderen en testen, en hebben van ARISS-teamleden bij NASA’s Johnson Space Centrum geleerd hoe ze de ARISS-radio’s en de basisprincipes van het on-the-air-protocol moeten gebruiken .

De bemanning kan deelnemen aan ARISS, waarbij ze het amateurradiostation in het ISS gebruiken om verbindingen te maken met scholen en andere onderwijsinstellingen.

ARISS is een samenwerkingsverband van internationale radioamateurverenigingen en de ruimteagentschappen die het ISS ondersteunen. In de VS zijn deelnemende organisaties onder meer NASA, het ISS National Lab, ARRL The National Association for Amateur Radio® en AMSAT.

 

Geef een antwoord