Eerste door Indonesische studenten gebouwde satelliet een succes

Delphi C3Felicitaties aan de studenten van Surya University in Indonesië na het inzetten van hun eerste satelliet vanuit het internationale ruimtestation ISS.

 

Bekend als SS-1, de afkorting voor Surya Satellite 1, werd de CubeSat op vrijdag 6 januari met succes zelfstandig de ruimte in gestuurd. SS-1 is ook de eerste door studenten gebouwde satelliet van Indonesië. De studenten van de universiteit voerden het project uit met de steun van het United Nations Office for Outer Space Affairs, dat de satelliet in 2018 erkende in een ontwerpwedstrijd. Die prestatie gaf de satelliet de kans om vanuit het ISS te worden ingezet.

De missie van de CubeSat is het testen van de communicatie tussen een automatisch pakketrapportagesysteem (APRS) en de grond met behulp van de amateurradiofrequentie 145,825 MHz. De universiteitsstudenten werden geïnspireerd om het project te ondernemen na het zien van een presentatie over amateurradio door de Indonesische Radio Amateurs Organisatie, bekend als ORARI.