OQ95RCL in 2023

Als je denkt: Wat is OQ in vredesnaam voor prefix: naar aanleiding van de 95ste verjaardag van de Radio Club Leuven “De antenne” (België) heeft de sectie LVN de speciale roepnaam OQ95RCL aangevraagd en gekregen.

Gedurende het hele jaar 2023 zal deze speciale roepnaam te horen zijn op de banden.

Hieraan is ook een award verbonden. Voor het “bronze” award zijn 20 punten vereist, voor “silver” 30 punten en voor “gold” 50 punten.
Voor de die-hards is er ook nog een “platinum” (70 punten), “diamond” (80 punten) en “sapphire” (90 punten) award.

Voor elk QSO met OQ95RCL in een verschillende band / mode combinatie kan je punten krijgen. Een CW QSO telt voor 5 punten, een RTTY of PSK QSO voor 4 punten, SSB voor 3 punten, FM of AM voor 2 punten en FT8 voor 1 punt.

Wie voldoende punten verzameld heeft kan het award gratis downloaden op https://hamlog.online/club/rcl/713/.
Je kunt op dezelfde site ook nakijken hoeveel punten je al verworven hebt.
Het volledig reglement vind je op https://hamlog.online/club/rcl/713/rules/

Ondanks dat België dichtbij is, kan het werken met Leuven nog wel eens een uitdaging zijn. Veel stations duiken momenteel de hoge banden in omdat het daar door de verhoogde zonnevlek activiteit zo lekker gaat (20-10m). Maar juist op die banden waait België ruimschoots over ons heen. Dan moet je het toch van 160-30m hebben en daar zijn bijzondere stations met deze condities vaak niet zo actief. Een uitdaging, zoals positiviteitsgoeroes dat zo mooi weten te verwoorden.

 

Geef een antwoord