Satelliet van Zwitserse studenten gereed voor lancering

Delphi C3Een educatieve satelliet gebouwd door Zwitserse studenten wordt voorbereid voor een belangrijke lancering in februari

 

Met behulp van een amateur radioantenne die is geschonken door de Vaudois Amateur Radio Club, HB9MM, leren middelbare scholieren in Zwitserland hoe ze telemetriegegevens en foto’s kunnen downloaden van een satelliet die ze hebben helpen bouwen in een laboratorium bij Orbital Solutions in Monaco.

De RoseyCubesat-1 is de eerste educatieve satelliet in zijn soort die is gemaakt via het STEMSAT-programma van het bedrijf. Le Rosey is de naam van het Zwitserse leerinstituut waar de studenten naartoe gaan. Ze kunnen commando’s naar de CubeSat sturen om telemetrie en het downloaden van afbeeldingen te selecteren of om ‘m in de VU-transpondermodus te zetten, zodat amateurs over de hele wereld via de kleine satelliet kunnen communiceren. De downlink die BPSK en AX25 gebruikt, is op 436,825 MHz en wanneer de transponder is ingeschakeld, is de uplink op 145,850 MHz. De lancering vindt naar verwachting plaats op 14 februari op de Vandenberg Space Force Base in Californië.