Fox-1Cliff (AO-95) is QRT

Jawel, de oude AO7Na een lange periode van achteruitgang van de batterijcapaciteit viel de AO-95-satelliet op 23 december waarschijnlijk voorgoed uit. Een wonderbaarlijke terugkeer, hoewel altijd mogelijk, wordt niet verwacht.

Fox-1Cliff (AO-95) was bedoeld ter nagedachtenis aan de in 2007 overleden amateursatellietpionier Cliff Buttschardt, K7RR. AO-95 werd gelanceerd op 3 december 2018 op een SpaceX Falcon 9 vanaf Vandenburg Air Force Base.

Kort na de lancering ontving het technische team van AMSAT nominale telemetriegegevens van de satelliet. Bij de eerste controlepogingen bleek echter dat de ontvanger om onbekende redenen was uitgevallen. Desalniettemin zorgde de satelliet meer dan vier jaar lang voor een gemakkelijk te ontvangen baken en telemetriegegevens voordat de NiCd-batterijen het begaven. Dit meldt de AMSAT News Service met verwijzing naar Alan Biddle, WA4SCA en het AMSAT Fox Operations Team.