100 Jaar radiocommunicatie historie tussen Indonesië en Nederland

Radio KootwijkVanwege de viering van 100 jaar radiocommunicatie historie tussen Indonesië en Nederland zullen drie Special Event Stations actief zijn: PA100PCG, PA100M en PA100K.

 

  • Historie.

In beide landen werden zeer sterke zendstations en hun bijbehorende ontvangststations opgezet voor het versturen van radiotelegrafie berichten op een lange golf frequentie van 17 kHz. De roepletters in die dagen waren PKX (Malabar, Indonesië) respectievelijk PCG (Kootwijk, Nederland). Deze stations en hun operators waren echte pioniers op het gebied van lange afstand, lange golf radiocommunicatie in telegrafie.

  • Special Event Stations.

Drie Special Event Stations zullen actief zijn op 5, 6 en 7 mei 2023 met hun publieke activiteiten en zullen daarna vanaf individuele zendamateur locaties doorgaan gedurende de rest van de maand mei en juni 2023. De publieke activiteiten vinden plaats vanaf de locaties van zowel het voormalig zendstation als het voormalig eerste ontvangststation.