Kroningsactiviteiten gaan doorrrrrr…..

Charlie 3Hoewel de kroning van koning Charles III al achter de rug is, gaan diverse activiteiten op radiogebied nog door tot eind juni.

 

 

Na het succes van het Special Special Event Station van de Cray Valley Amateur Radio Society, staat de GB23C-roepnaam nu open voor gebruik door individuele radioamateurs en clubs.

Wat minder bekend is, is dat er ook de gelegenheid was om speciale calls aan te vragen voor activeren van “Beaconnect” sites. Daarvoor heeft het Engelse AT (Oh nee, dat heet tegenwoordig RDI, maar in Engeland dus Ofcom) een callblock gereserveerd van GB23BAA tot GB23BZZ. Dit betreft een historisch netwerk van vuurbakens waarmee gecommuniceerd kon worden met afgelegen gebieden. Die calls kan je dus ook nog tegenkomen: Operators bezoeken dan zo’n vuurbaken en maken daarvandaan verbindingen. Wat wij met vuurtorens doen zeg maar.

Je hebt dus nog tot eind juni om deze bijzondere calls te werken.

 

Geef een reactie