Apparatuur van wijlen koning Hoessein geschonken aan RSGB

JY1 De Radio Society of Great Britain (RSGB) is verheugd te kunnen aankondigen dat Hare Majesteit Koningin Noor van Jordanië ervoor heeft gekozen de amateur radioapparatuur van wijlen Zijne Majesteit Koning Hoessein van Jordanië aan de Engelse radiovereniging te schenken.

Koning Hoessein was een groot ambassadeur voor het radioamateurisme en wanneer zijn officiële taken het toelieten, was zijn roepnaam JY1 te horen op de amateurbanden.  Hij stelde zich altijd bescheiden op en kondigde zichzelf nooit aan als koning Hoessein, maar gewoon als ‘Hoessein uit Jordanië’.

Er wordt een permanente tentoonstelling georganiseerd in het RSGB National Radio Centre, zodat de apparatuur kan worden gebruikt om mensen te inspireren betrokken te raken bij amateurradio en communicatie, vriendschap en begrip te bevorderen in de vele landen en culturen van de wereld.

Eerdere berichtgeving over koning Hoessein op deze site is HIER te lezen.