18e verjaardag van prins Christian van Denemarken

Pubers worden grootNog meer excuses om bijzondere roepnamen in de lucht te brengen: Denemarken viert op 15 oktober de 18e verjaardag van prins Christian van Denemarken.

Om deze reden zullen de amateurradioverenigingen FRA en EDR in het Koninkrijk Denemarken de volgende speciale oproepen activeren: OZ18CHR uit Denemarken, OX18CHR uit Groenland en OY18CHR uit de Faeröer. Van 00:00 UTC op 9 oktober tot 23:59 UTC op 15 oktober zullen deze roepnamen actief zijn op veel amateurradiobanden in CW, SSB, RTTY en verschillende digitale modi.

Alle banden, van HF tot SHF, inclusief WARC-banden, en alle modi zullen worden gebruikt. De Deense amateurradiovereniging EDR doet op haar website verslag van de activiteit, waarvoor ook een diploma bestaat: https://www.edr.dk/2023/09/05/prins-christian-event.

 

Geef een reactie