HF-baken CS3B (Madeira) verwoest bij grote brand

CS3BHet HF-baken CS3B op Madeira werd op 12 oktober 2023 door brand verwoest. Op de foto is de vernielde radio (ICOM 7200) te zien, die pas in september 2023 werd geïnstalleerd.

CS3B maakte deel uit van het International Beacon Project IBP. De locatie van CS3B voor de noordwestkust van Afrika was een ideale locatie om de radiovoortplanting naar Europa en Noord-Amerika te testen. De brandschade is behoorlijk groot, aangezien het gebouw waarin het baken was gehuisvest, evenals de antenne, werd verwoest. CS3B zal waarschijnlijk enige tijd buiten gebruik zijn. Maar: …

Ondertussen heeft Ricardo Martins – CT3KN – Presidente da Delegação REP-Madeira contact opgenomen met de DARC en hij heeft er vertrouwen in: “We hebben contact met de NCDXF (Northern California DX Foundation) en zij zijn bezig ons nog een set apparatuur te sturen. ”

Meer informatie over het internationale bakennetwerk vind je op https://www.ncdxf.org/beacon/.