“Advent Kalender” event activeert Engelse bunkers

RadiokerstmanMet Kerstmis in het verschiet heeft het Britse Bunkers-on-the-Air-prijzenprogramma een speciale reeks prijzen geïntroduceerd in de vorm van een adventskalender.

 

Bunkeractivators zullen van 1 tot en met 24 december in de lucht zijn vanuit bunkers op de officiële ROC-referentielijst, en jagers kunnen symbolisch elke dag een nieuwe bunkerdeur “openen” door dat station te werken – tot en met Kerstmis.

De Bunkers on the Air Advent Calendar Award bestaat uit twee delen: één voor jagers of kortegolfluisteraars en één voor activatoren. Het programma loopt parallel met het jaarlijkse Bunkers on the Air 2023-award, wat betekent dat degenen die aan beide evenementen deelnemen twee afzonderlijke online trackers moeten gebruiken.

Om het seizoen helder en zelfs een beetje amusant te houden, heeft het uit meerdere niveaus bestaande puntensysteem voor de Adventskalender Award namen als ‘Santa’s Little Helper’ tot en met de best scorende ‘Super Santa’. Spotten, waarschuwen en alle informatie over het uitzendschema is beschikbaar op de website op bunkersontheair.org.

Bunkers on the Air is een snelgroeiende amateurradioactiviteit die zich concentreert rond de controleposten van het Royal Observer Corps die tijdens de Koude Oorlog zijn gecreëerd.

 

Geef een reactie