Inschrijving voor International Lighthouse and Lightship weekend trekt aan

lighthouseweekendDe komst van juni betekent dat het tijd is om wat licht te laten schijnen op die geliefde bakens van maritieme veiligheid, de vuurtorens en lichtschepen over de hele wereld.

 

Het weekendevenement dat in augustus plaatsvindt, is geen wedstrijd, maar je zou kunnen zeggen dat er momenteel een kleine vriendschappelijke competitie gaande is tussen operators in verschillende landen om te zien wie zoveel mogelijk van deze historische bouwwerken kan registreren.

Vuurtorens en lichtschepen hebben door de jaren heen doorgaans betrouwbare lichtsignalen uitgezonden om schepen van hun reizen naar huis te begeleiden. Op 17 en 18 augustus zullen op veel van diezelfde locaties radioamateurs aanwezig zijn die signalen uitzenden vanuit Australië, Argentinië, Duitsland, Groot-Brittannië, België, Zuid-Afrika, de VS – en elk ander land dat trots is op de geschiedenis die elk van hen zo speciaal maakt.

Sommige stations zullen QRP zijn; anderen kunnen QRO werken. Sommige stations zullen solo worden bemand, andere door teams. Er zijn geen beperkingen, alleen richtlijnen. Registratie is niet verplicht, maar de organisatoren moedigen dit ten zeerste aan.

Bezoek de website illw.net voor meer informatie.