Amsat stopt met email service

AMSATDe AMSAT Mail Alias ​​Service, een al lang bestaande ledenservice, zal naar verwachting eindigen op 1 augustus 2024. Een e-mailalias op AMSAT.ORG stelde mensen in staat een e-mail naar leden te sturen zonder hun daadwerkelijke internet-e-mailadres te kennen. Ze hoefden alleen maar hun call te kennen.

Helaas heeft de ongecontroleerde toename van het hacken van domeinnamen en het kapen van e-mailaccounts het onmogelijk gemaakt om deze service op een kosteneffectief niveau in stand te houden. Het aantal e-mailaccounts van callsignamsat.org dat in de loop der jaren was gekaapt en omgezet in zombiespamaccounts, heeft ertoe geleid dat veel internetproviders en gateway-centra alle @amsat.org-e-mailadressen hadden geblokkeerd, inclusief de zakelijke accounts van AMSAT-functionarissen en ambtenaren. De onvermoeibare vrijwillige IT-medewerkers van AMSAT hebben jarenlang gewerkt om een ​​groot deel van de schade te herstellen, maar AMSAT krijgt nog steeds klachten van leden die hun persoonlijke e-mails, ANS-bulletins of AMSAT-BB-berichten niet ontvangen vanwege aanhoudende afleverproblemen.

Het punt is bereikt dat het vrijwillige IT-personeel van AMSAT niet langer kan voldoen aan de onderhoudsvereisten om de aliasmaillijst schoon te houden en met e-mailgateways te overleggen om blokkades te verwijderen. En na uitgebreid onderzoek naar alternatieve betaalde e-maildiensten besloot de leiding van AMSAT dat het geld dat nodig was om een ​​e-mail aliassysteem in leven te houden beter besteed kon worden aan het bouwen en laten vliegen van satellieten voor haar leden.

Personen die de Mail Alias ​​Service gebruiken, moeten beginnen met migreren naar andere e-mailaccounts, zodat ze de ontvangst van persoonlijke e-mails, AMSAT News Service Weekly Bulletins, AMSAT-BB-berichten of officiële berichten van AMSAT zelf niet verliezen. Leden wordt vooral gevraagd ervoor te zorgen dat ze GEEN callsignamsat.org gebruiken als hun geregistreerde e-mailadres in het AMSAT-lidmaatschapsportal. Leden kunnen het geregistreerde e-mailadres van hun lid eenvoudig wijzigen door in te loggen op de portal en hun profiel bij te werken.

Voor de leden van pi4raz is op aanvraag een @pi4raz.nl adres beschikbaar.

 

Geef een reactie