Nieuwe voorzitter van de Commissie Politieke Betrekkingen

iaruNestor Jacovides, 5B4AHZ, is aangesteld als de nieuwe voorzitter van de Public Relations Committee (PRC) voor IARU Regio 1. Nestor heeft samengewerkt met voormalig voorzitter Séamus, EI8BP, om deze benoeming voor te bereiden.

Nestor behaalde zijn machtiging in 1993 op 16-jarige leeftijd. In 2004 werd hij verkozen tot lid van het bestuur van zijn regionale club, waar hij diende tot april 2007, toen hij werd gekozen tot secretaris van de Cyprus Amateur Radio Society.

Hij bekleedde de functie van secretaris tot april 2015, toen hij werd gekozen tot voorzitter van de Cyprus Amateur Radio Society – een functie die hij tot op de dag van vandaag bekleedt. Zijn belangrijkste interesses in amateurradio zijn onder meer DXing, contesten, velddagen, mentorschap en begeleiding van nieuwe, aspirant-radioamateurs, vooral jongeren. Hij neemt actief deel aan de jaarlijkse wetenschapsbeurzen voor jongeren om amateurradio te promoten. Hij is vrijwillig lid van verschillende werkgroepen voor het IARU R1-programma “Shaping the Future” (https://www.iaru-r1.org/stf/). Hij heeft een M.Sc. in datacommunicatiesystemen en werkt voor een telecommunicatiebedrijf als hoofd van de afdeling toegangsnetwerken. Het Uitvoerend Comité wil ook Séamus, EI8BP, bedanken voor zijn uitstekende werk bij de IARU. Als erkenning voor het werk dat hij heeft verricht, ontving Séamus op de Algemene Conferentie van 2023 in Zlatibor de Roy Stevens G2BVN Memorial Trophy. Het Uitvoerend Comité is blij dat Séamus Nestor zal ondersteunen tijdens een overgangsperiode.

 

Geef een reactie