Space-X wint contract voor uit baan halen ISS

ISSHet jaar 2030 is niet zo ver weg – en voor het Internationale Ruimtestation betekent dat niet alleen pensionering maar ook vernietiging.

 

NASA’s plan om het Internationale Ruimtestation tegen het jaar 2030 uit haar baan te halen, heeft nu een actieve partner in het proces. De Amerikaanse ruimtevaartorganisatie heeft SpaceX van Elon Musk 843 miljoen dollar toegekend om een ​​voertuig te ontwikkelen dat het in een baan om de aarde draaiende ruimtelaboratorium zal vernietigen. Het ISS, dat sinds 1998 in een baan om de aarde draait, is sinds eind 2000 ook de thuisbasis van amateurradio op het internationale ruimtestation, kortweg ARISS, toen het eerste amateurradiocontact werd gemaakt met de bemanning van Expeditie-1.

Volgens verschillende mediaberichten zal SpaceX het de-orbit-voertuig ontwerpen en een plan maken voor veilige ontmanteling en vernietiging ver weg van bevolkte gebieden op aarde. NASA hoopt dat het ISS zijn laatste rustplaats ergens in de Stille Oceaan, tussen Nieuw-Zeeland en Zuid-Amerika, zal vinden.

 

Geef een reactie