de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow Hackers worden radio-amateur


Jan 20, 2018 at 06:16 PM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
20 January 2018, 19:16:51
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Hackers worden radio-amateur Print E-mail
User Rating: / 1
PoorBest 
Geschreven door Administrator   
Jan 18, 2012 at 11:18 AM

logboekRandomdata is een Hackerspace in Utrecht, en deze groep is begonnen met een doe-het-zelf cursus Radio-amateur. De groep zegt: "We hebben besloten om niet voor de 27 MHz band te gaan maar direct voor het 'echte' radio-amateurisme te kiezen. Zodra we onze examens hebben gehaald, gaan we bespreken wat voor hardware we nodig hebben! We moeten radio's, antennes, packet modems enz. bouwen. Dus werk aan de winkel!".

 

 

Waarom zijn de hackers ineens geïnteresseerd in het radio-amateurisme? Kennelijk om buiten het internet om data uit te kunnen wisselen. Letterlijk staat er op hun website : "with the goal of setting up packet radio links between hackerspaces both in the Netherlands and worldwide." Ofwel: het doel is om packet radio verbindingen op te zetten tussen hackerspaces in Nederland en de hele wereld.

Bij de kickoff is besproken voor welk examen men zal gaan (N of F), hoe te studeren, een examendatum te prikken en details van de studie te bespreken. Hoewel de motieven van deze groep voor het behalen van een amateurlicentie in mijn ogen niet de juiste zijn (van amateurs wordt immers verwacht dat zij experimenten doen en niet een data netwerk opzetten om buiten het vergrootglas van de overheid te blijven), zal het natuurlijk wel het aantal actieve amateurs doen toenemen, alsmede de activiteiten op het zieltogende packet netwerk. En daarvan kunnen meer amateurs profiteren.

 


Meningen van lezers

Mening van fish op 2012-01-27 19:54:57
Beste PI4RAZ lezers, 
 
Namens de junior radio amateurs van Randomdata kan ik u melden dat we vooral nieuwsgierig in technologie zijn. Radio technologie is ook 1 van de onderwerpen. 
Ja we zouden graag eens zien wat wel allemaal kunnen met radio en data maar ik verwacht dat dit voornamelijk voor experimenten gebruikt zal worden. Wij zijn er niet op uit om overheden te omzeilen maar om technologie te verkennen, aan te passen en kennis te delen. 
 
Voor de duidelijkheid, wij zien hackers niet als mensen die inbreken op computers maar eerder als mensen die technologie op een andere manier gebruiken dan waar het oorspronkelijk bedoeld voor is. Dit kan zijn door het omtoveren van een Ikea tafeltje tot een 19" server rack (lackrack.org) tot het aanpassen van radio systemen om te kijken of we er wat bitjes over heen kunnen krijgen. 
 
Ik nodig iedereen die nieuwsgierig is uit om eens bij ons in Utrecht te komen kijken. (zie http://www.randomdata.nl/wiki/index.php/Communication) Ook op andere plaatsen in Nederland (zelfs in de hele wereld) zijn er hackerspaces te vinden die hiervoor open staan. (https://hackerspaces.nl/spaces/) 
 
Bij voorbaat dank voor al jullie hulp al trouwens, wij zijn zeer positief over de mensen die ons tot nu toe willen helpen en uitleg willen geven. 
 
Wellicht tot in de hackerspace of misschien wel in de Ether. 
 
Met vriendelijke groet, 
Fish_ 
Chairman Randomdata
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Feb 18, 2012 at 01:52 PM )
Who's Online
Er zijn 667 gasten online en 1 bekende online
  • pe1rkr
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

DABHet DAB+ netwerk van de commerciële landelijke radiostations, verenigd in de Vereniging Commerciële Radio (VCR), is uitgebreid naar een dekking van zo’n 97 procent.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de