de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow Nieuws van Wouxun


Mar 23, 2019 at 03:40 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
23 March 2019, 04:40:03
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Nieuws van Wouxun Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Jul 16, 2012 at 11:36 AM

WouxunlogoWeten jullie het nog? Een paar eeuwen geleden beloofde de Chinese portofoonbakker Wouxun met een mobielset te komen die de stoutste verwachtingen zou overtreffen qua prestaties en prijs (1) (2) (3) . Anno 2012 wachten we nog altijd op dat wonder. Maar ziedaar: er is nieuws! Maar of het het nieuws is waar we op zaten te wachten: afijn, oordeel zelf.

 

 

Ik hou nauw contact met Ed Griffin van Wouxun Amerika, en die stuurde zijn klanten vanmorgen het volgende mailtje:

"Op 21 juni kreeg ik van Wouxun het bericht dat ze een aantal Wouxun Dual Band Mobile  -  KG-UV920R radio's gingen verkopen aan een select aantal dealers (maximaal 10). Daarbij communiceerden ze een dealerprijs die volgens mij belachelijk was. De dealerprijs was wat ik vond dat de consumentenprijs zou moeten zijn. In een stevige email heb ik ze laten weten dat met welke marge op die prijs dan ook, de radio in Amerika in elk geval niet te verkopen zou zijn, en dat ik het vertik om samples te kopen. Het antwoord van Wouxun was dat als de productie eenmaal zou starten, de dealerprijs omlaag zou gaan.

Omdat ik de afgelopen jaren honderdduizenden dollars heb geïnvesteerd in het opbouwen van een markt voor dit bedrijf, besloot ik dat ik niet anderen de radio op de markt zou laten brengen voordat ik dat zelf had gedaan. Dus plaatste ik onder protest een order voor 10 radio's, er vanuit gaande dat ik ze altijd wel kwijt zou raken in de markt. Pas nadat de order verstuurd was, liet Wouxun weten dat de radio's NIET verkocht mochten worden onder de $320-$330 (€282-€291 met de koers van vandaag - red.). En verder zeiden ze dat 'Als we erachter komen dat de verkoopprijs lager zou zijn dan deze prijsrange zonder onze voorafgaande toestemming, we de radio niet meer aan je leveren'. De afgelopen twee jaar heb ikWouxun herhaaldelijk verteld dat de verkoopprijs van de radio niet meer dan $250-$275 moet zijn om te kunnen concurreren met de grote drie Japanse fabrikanten. Dat lijkt nu aan dovemansoren gericht te zijn geweest. Aan deze pre-productie radio's ontbreken ook nog eens functies die de uiteindelijke radio's straks wél hebben. Ze beschikken wel over narrow band maar niet over de 2.5 kHz afstem stapjes die voor radio's in Amerika vanaf begin 2013 verplicht zijn.

Het frequentiebereik wordt voor RX:136-174MHz en 350-480MHz en voor TX: 136-174MHz en 400-480MHz. Ze hebben niet aangegeven of wideband ontvangst zoals 118MHz AM beschikbaar is op de pre-productie modellen. Hoewel nog niet alles geïmplementeerd is, verwacht ik dat het nog steeds prima radio's zijn voor amateurgebruik. MAAR: volgens mij nog steeds geen $325 waard."

Vervolgens volgt nog een verhandeling hoe Ed amateurs tegemoet wil komen door een gratis porto te leveren bij de aanschaf van de mobielset, maar daar hebben we hier in Nederland niets aan. Maar ook interessant: Ed refereert aan een drietal andere sets die ik nog niet kende.

Om te beginnen de Anytone Dual Band Mobile  -  AT-588UV . De afgelopen twee jaar heeft Ed contact gehad met Anytone over de ontwikkeling van de mobielset en hij heeft een (niet werkend) model ontvangen voor de Dayton Hamvention (waar Wouxun helemaal niets wilde sturen). Anytone stuurt hem nu een volledig werkend exemplaar en zegt dat de productie eind augustus zal starten. Anytone heeft een prijs afgegeven die verkoop tussen de $250-$275 gaat liggen. Er komt ook wat breedband ontvangst in, waaronder de AM luchtvaartband.

Dan de TYT Quad Band Mobile  -  TH-9800. Deze radio heeft 10 meter, 6 meter, 2 meter en 440MHz (alleen FM). TYT heeft een half werkend model gestuurd voor de show in Dayton. Hij gaf licht en de menu's werkten. Degenen die ermee gespeeld hebben, zeggen dat het een kopie is van de Yaesu FT-8900. Volgens TYT komt de productie op gang in oktober dit jaar.

En wat dacht je van de BAOJIE BJ-UV55 . Die is al wél leverbaar, voor slechts $220 (€194). Heb je een dualbander met 45W (35W op UHF) output. Het kán dus wél. Ik wacht even wat de Anytone gaat doen. Vooral die luchtvaartband erbij is wel interessant. Maar ik schat dat we Wouxun kunnen afschrijven als low-cost leverancier van mobielsets.


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Aug 16, 2012 at 11:44 AM )
Who's Online
Er zijn 179 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

ZomertijdVoor ons nog 3 weken weg, maar in het grootste deel van Amerika is afgelopen weekend de zomertijd al ingegaan. Op zondag 10 maart zijn daar de klokken om 02:00 een uurtje vooruit gezet.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de