de PI4RAZ website


Home arrow Nieuws archief arrow EP stemt in met plannen voor 700 MHz-band


Jan 20, 2018 at 08:06 PM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
20 January 2018, 21:06:55
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Syndicate
PI4RAZ Website
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Latest News
Popular
EP stemt in met plannen voor 700 MHz-band Print E-mail
User Rating: / 0
PoorBest 
Geschreven door Administrator   
Mar 20, 2017 at 09:39 AM

255px-Flag_of_Europe.svgHet Europees Parlement heeft op 15 maart ingestemd met het voorstel om de UHF-band (470-790 MHz) aan te wijzen voor mobiele communicatie, met enige bescherming voor omroep.

 

 

Het voorstel is op 14 december al goedgekeurd door de Europese Commissie, de lidstaten en de relevante commissie in het EP, nu in het voltallige parlement in de zitting in Straatsburg. 

Het gedeelte 694-790, ofwel de 700 MHz band, wordt uiterlijk medio 2020 beschikbaar gemaakt als pionierband voor 5G-diensten. Het lagere deel, 470-694 MHz, blijft tot 2030 bestemd voor de audiovisuele sector, die daarmee de ruimte krijgt om efficiënte nieuwe technologie in te voeren voor broadcast en voor tijdelijke verbindingen, zoals draadloze microfoons. 

Europees Commissaris Andrus Ansip verwelkomt de stemming over een van de belangrijkste onderdelen van de plannen die de Europese Commissie heeft over 5G. Daarbij past wel de kanttekening dat er alleen een akkoord is over de principiële belangenafweging tussen mobiel internet en omroep. 

De Europese Commissie en de lidstaten zijn nog ver verwijderd van een akkoord over de voorwaarden om dat spectrum in te zetten. De lidstaten willen de regie voeren over hun veilingen en zelf bepalen wanneer en hoe spectrum in vergunningen wordt gezet. Daarom is het spectrumbeleid een heet hangijzer in de onderhandelingen over de herziening van het Europese kader voor de sector. De Commissie wil het kader vervangen door een nieuwe Electronic Communications Code.

Ik ben benieuwd hoe de draadloze microfoons dit gaan overleven. Eerder al zijn die weggepest uit de 800MHz band en moest alle apparatuur vervangen worden door 600MHz apparatuur. Voor de door belastingcenten gefinancieerde staatsomroep natuurlijk geen enkel probleem, maar het joeg onze band (muziek, in deze context, niet als in frequentieband) toen aardig op kosten, omdat onze 800MHz apparatuur begon te storen als de hel door die nieuwe toepassingen. En nu wordt wederom die band (nu wel frequenties) toegewezen aan "mobiele communicatie". Als dat maar goed gaat...

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Apr 20, 2017 at 08:46 AM )
Who's Online
Er zijn 402 gasten online en 2 bekenden online
  • pe1rkr
  • Luit
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

VirusHet heeft even niets met radio te maken, maar vanuit mijn vakgebied voel ik me toch genoodzaakt hier wat over te roepen. Voor wie onder een steen gelegen heeft: Meltdown en Spectre zijn twee kwetsbaarheden die in vrijwel alle computerprocessoren (die Linux of Windows draaien) voorkomen en die mogelijk gegevens kunnen lekken. Maar het wordt wel een beetje gehyped op dit moment.

 

 

Geef je mening (5 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de