de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow Nieuwe SteppIR beam


Jan 20, 2018 at 06:16 PM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
20 January 2018, 19:16:09
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Nieuwe SteppIR beam Print E-mail
User Rating: / 0
PoorBest 
Geschreven door Administrator   
Mar 30, 2017 at 01:49 PM

SteppIRWe zijn de kampioen van de little pistol (zwakkere stations -red),” zei Mike Mertel, winnaar van de YASME Excellence Award en directeur van SteppIR Antennes, bij de aankondiging van de nieuwe SteppIR UrbanBeam Yagi antenne.

 

 

“Een conventionele aluminum beam neerzetten kan op behoorlijke problemen stuiten voor huiseigenaren, vanwege het zicht en de afmetingen. Met een boom lengte van 1,2m en een draaicirkel van minder dan 4,8m maar nog steeds een bereik van 40 tot 6 meter lost de UrbanBeam eeb hoop problemen op voor de stedelijke amateur die effectief wat HF in de lucht wil zetten. En met een gewicht van rond de 20kg is hij eenvoudig te draaien en makkelijk te monteren op een paal of een dak.”

“Het is een fantastische 20m-6m Yagi, en op 30m en 40m doet hij het bijna net zo goed als een dipool, maar met minder ruimte. Omdat het een SteppIR is, zijn de elementen af te stemmen op je werkfrequentie, waardoor zoveel mogelijk van je signaal uitgestraald wordt.

Omdat het niet op een conventionele antenne lijkt, kan hij neergezet worden in ‘moeilijke’ situaties. Ik heb deze antenn de laatste 7 jaar gebruikt om DX te werken vanuit mijn voorstadje waar ik woon, en geen van mijn buren heeft ooit gevraagd wat het voor ding is. Deze antenne is te goed om niet te delen.”

“Toen Mike me de eerste keer vertelde over de UrbanBeam, zei ik meteen ‘stuur me het eerste exemplaar’” zegt Martti Lane, OH2BH, bijzonder DXer en Amateurradiokenner bij uitstek.

“Klein kan ook fijn zijn, omdat DX operators graag compact en licht reizen – maar wel voldoende signaal willen procuceren op de belangrijkste banden om iedereen in de wereld te kunnen bereiken! Onze laatste regionale winst als EA8BH in de ARRL DX SSB Contest is verkregen met een SteppIR. om te winnen moet je wel gehoord worden!”

De speciale introductieprijs voor de UrbanBeam is $1769, inclusief verzending binnen Amerika. (Oef.. Even zitten... -red) Gedetailleerde specificaties en bestelinformatie vind je op de SteppIR website: www.steppir.com.

SteppIR

 

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( May 01, 2017 at 12:30 PM )
Who's Online
Er zijn 684 gasten online en 1 bekende online
  • pe1rkr
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

RadiomarktZaterdag 24 februari 2018 organiseert de afdeling Noord Oost Veluwe van de landelijke Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek (VERON) al weer voor de twee en twintigste maal haar Elektronica Vlooienmarkt.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de