de PI4RAZ website


Home arrow Nieuws archief arrow Morsum Magnificat nu gratis te downloaden


May 24, 2018 at 05:37 PM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
24 May 2018, 17:37:28
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Syndicate
PI4RAZ Website
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Latest News
Popular
Morsum Magnificat nu gratis te downloaden Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Apr 19, 2017 at 09:44 AM

morsetrainer003De Engelse uitgaven van Morsum Magnificat, het Morse Magazine, ook wel bekend als “MM”, bevatten een grote hoeveelheid informatie en illustraties die zeer gewaardeerd werden door Morse beoefenaars, sleutel verzamelaars, historici, onderzoekers en andere Morse enthousiastelingen.

 

 

Het blad verscheen van 1986 tot 2004 met in totaal 89 uitgaven, met lezers en bijdragen van over de hele wereld, en besloeg ongeveer elk denkbaar aspect van Morse telegrafie in verleden, heden en toekomst, op internationale wijze.

Met de toestemming van de copyright houder, Zyg Nilski, G3OKD, is deze bron van informatie nu beschikbaar voor download in PDF formaat, zonder kosten, dankzij de generositeit van Lynn Burlingame N7CFO die zowel lezer als scribent was van MM.

In de downloads is tevens een geüpdate en bijgewerkte versie beschikbaar van het MM 54-pagina grote Key WT 8 Amp wereldwijde onderzoek dat zich mag verheugen in een grote interesse van zowel gebruikers als verzamelaars van de vele versies van deze beroemde voor-oorlogse tot na-oorlogse militaire Morse sleutel.

MM werd in het begin uitgegeven in het Nederlands door Morse enthousiasten Rinus Hellemons PA0BFN en Dick Kraayveld PA3ALM. Later voegde Tony Smith G4FAI zich bij hen die geholpen heeft om de Engelse versie van het magazine te lanceren.

Na het overlijden van Rinus produceerde en bewerkte G4FAI MM alleen tot hij weer werd vergezeld door Geoff Arnold G3GSR, eens editor van Practical Wireless en oprichter van Radio Bygones. Later nam Zyg Nilski G3OKD de honneurs waar als editor en schreef de laatste 28 uitgaven van het magazine.

Lezers van het eerste uur van MM die uitgaven missen kunnen deze nu aanvullen met een digitale download. Nieuwkomers van nu en degenen die de eerste ronden gemist hebben, hebben nu de mogelijkheid om uit te vinden wat deze unieke publicaties ze te bieden heeft, en dat helemaal gratis!

De downloads van MM zijn voor uitsluitend persoonlijk gebruik te vinden op: http://www.n7cfo.com/tgph/Dwnlds/mm/mm.htm

Tot nu toe staan 73 van de 89 uitgaven online. Als iemand de missende uitgaven nog heeft om te scannen, neem dan contact op met Lynn Burlingame via n7cfo(at)n7cfo.com

Uitgaven van MM mogen niet gedownload of gedistribueerd worden voor commerciële doeleinden. Elke website die tegen betaling digitale downloads van Morsum Magnificat aanbiedt of het WT 8 Amp wereldwijde onderzoek, doet dat zonder copyright toestemming. Eenieder die zo'n site tegenkomt wordt verzocht de details te melden aan g4fai(at)btinternet.com

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( May 19, 2017 at 07:58 AM )
Who's Online
Er zijn 52 gasten online en 2 bekenden online
  • PE1FSS
  • pe1rkr
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

opachrisDe uitrol van een reeks bastaard-PA-nullers heeft soms onverwachte gevolgen, getuige onderstaand verhaal dat ik kreeg van Chris PA0OKC.

 

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de