de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow India verbiedt online verkoop transceivers


Jun 19, 2018 at 06:33 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
19 June 2018, 06:33:21
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
India verbiedt online verkoop transceivers Print E-mail
Geschreven door Administrator   
May 11, 2017 at 08:45 AM

PiratenvlagHoe wereldvreemd kun je zijn. De Indiase krant Mumbai Mirror meldt dat als gevolg van een klacht door radio amateurs het ministerie van Telecommunicatie een verbod op het verkopen van radiozendapparatuur heeft uitgevaardigd aan online aanbieders, waaronder eBay en Amazon. Volgens de krant heeft een groep amateurs afgelopen herfst een brief geschreven aan de Adviseur Draadloze Communicatie van het ministerie van Telecommunicatie om te waarschuwen tegen de online verkoop van radio apparatuur omdat dat een bedreiging voor de nationale veiligheid zou kunnen zijn.

 

Hun waarschuwingen waren het gevolg van meldingen van “zeer verdachte” 2-meter uitzendingen langs de Bengalese-Bangladese grens. Hun brief trok de aandacht van de veiligheidsdienst, ambtenaren uit de directe omgeving van de Minister President en van de militairen.

Het ministerie van Telecommunicatie heeft nu de online aanbieders gevorderd om met onmiddellijke ingang te stoppen met het online verkopen van radiozendapparatuur. De wet in India vereist dat degenen die radiozendapparatuur verkopen over een "dealer-vergunning" beschikken en dat gebruikers een zendmachtiging hebben.

Ankur Puranik, VU2AXN, woordvoerder van de Mumbaise Amateur Radio vereniging, zei tegen de krant, “…onze zorg is dat de krachtige zendapparatuur in verkeerde handen kan vallen en misbruikt kan worden. En nog belangrijker: deze twee-weg radio's kunnen op elke frequentie afgestemd worden inclusief vertrouwelijke frequenties die door de overheid (politie etc) gebruikt worden. Ze kunnen gebruikt worden om naar vertrouwelijke draadloze gesprekken te luisteren.”

Hoe zijn die lui in vredesnaam aan een machtiging gekomen. "Draadloos" en "vertrouwelijk" gaan al sinds de demonstratie van radio door Marconi nu niet direct hand in hand. En de illusie dat je de verkoop van Baofengs kunt stoppen door een verbod uit te vaardigen tegen eBay en Amazon is op zijn zachtst gezegd nogal naïef. Als inlichtingendienst had ik er zelf maar een paar besteld en was gaan luisteren, in plaats van daar door notabene amateurs op gewezen te moeten worden. Welkom in de echte wereld...

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Jun 12, 2017 at 08:59 AM )
Who's Online
Er zijn 215 gasten online en 1 bekende online
  • PA3EKM
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

Stukkie spectrumNa het aanvankelijke enthousiasme over de weak signal mode FT8, komt nu de discussie op gang of die mode wel zo zaligmakend is. Natuurlijk, je kunt onder moeilijke omstandigheden een verbinding maken, en moeilijke onstandigheden zijn met de slechte condities en hoge ruisvloer in stedelijke gebieden aan de orde van de dag, maar hebben we het nog wel over een QSO zoals het bedoeld was. De twijfel slaat toe.

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de