de PI4RAZ website


Home arrow Nieuws archief arrow Gigaboete voor telefoonstoring


Jul 18, 2018 at 02:50 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
18 July 2018, 02:50:24
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Syndicate
PI4RAZ Website
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Latest News
Popular
Gigaboete voor telefoonstoring Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Aug 10, 2017 at 10:24 AM

ptt-t65-telefoon-met-draaischijfHet Engelse AT, Ofcom, heeft een boete van £900.000 (ongeveer €1.000.000) opgelegd aan telefoonmaatschappij KCOM, na de ontdekking van een serieuze zwakheid in de afhandeling van noodoproepen door de maatschappij.

 

 

Een onderzoek door Ofcom toonde aan dat KCOM, die verantwoordelijk is voor de afhandeling van de telefonie en breedband netwerken in Kingston upon Hull, een belangrijk ontwerpvoorschrift heeft geschonden dat er voor moet zorgen dat iedereen altijd de hulpdiensten kan bereiken. Dit is cruciaal voor de publieke veiligheid.

Ofcom ontdekte dat alle oproepen van mensen die in het gebied rond Hull wonen, afhankelijk waren van één telefooncentrale in York, die overstroomde tijdens de storm Eva. Als gevolg daarvan kwamen 74 noodoproepen naar 999 (oude Engelse noodnummer, werkt ook nog steeds) of 112 vanaf 34 verschillende nummers niet doorkwamen gedurende een periode van vier uur.

Ofcom eist dat de afhandeling van noodoproepen door telefoonmaatschappijen redundant uitgevoerd is. Zij moeten er voor zorgen, met alle beschikbare middelen, dat noodoproepen te allen tijde afgehandeld kunnen worden, zelfs in uitdagende omstandigheden.

Dat je niet altijd op telefonie kunt vertrouwen bleek ook in Nova Scotia (Canada), waar op 4 augustus de telefonie onderuit ging. Volgens CBC waren de landverbindingen alsmede de mobiele steunpunten van Bell Aliant uit de lucht, vanaf ongeveer 11:20. Ook gebruikers van Telus, Virgin, en Koodo hadden er last van, alsmede diverse hulpdiensten. De lokale amateurs hadden hun netwerk al opgestart om eventueel te assisteren in het doorgeven van berichten.

Uiteindelijk bleek de oorzaak te liggen in twee beschadigde glasvezelverbindingen. En denk niet dat zoiets in Nederland niet ook kan voorkomen. Zoiets is al eens gebeurd in Noord Nederland , Limburg , Brabant en Zuid-Holland , om er maar een paar te noemen. Ook hier waren in alle gevallen de hulpdiensten niet of slecht bereikbaar. Het zijn die situaties waarin radio amateurs hun toegevoegde waarde kunnen bewijzen: de amateurs in Nova Scotia beschouwen de uitval van telefonie dan ook als een 'wake-up call' voor de overheid om voorbereid te zijn op dit soort situaties.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Sep 11, 2017 at 08:55 AM )
Who's Online
Er zijn 121 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

ACMAWIA, het Wireless Institute of Australia - de eerste en oudste radioamateurvereniging van de wereld -  meldt in haar nieuwsbulletin hoe het Australische AT, de ACMA, tegen het spectrum in de periode 2018-2022 aan kijkt. En daar worden ze niet vrolijk van.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de