de PI4RAZ website


Home arrow Newsflash arrow Inschrijving onweerdetector van start!


Aug 21, 2017 at 10:50 PM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
21 August 2017, 21:50:01
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Syndicate
PI4RAZ Website
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Latest News
Popular
Inschrijving onweerdetector van start! Print E-mail
User Rating: / 0
PoorBest 
Geschreven door Administrator   
Aug 11, 2017 at 02:11 PM

bliksemDit is waarschijnlijk het project waar het meeste werk in is gaan zitten ooit door de crew, maar we zijn eruit. Onderdelenlijsten zijn gemaakt, prototypes getest, belangstelling gepeild, en nu gaan we voor het echie: de inschrijving voor het Onweerdetectorsproject is geopend!

 

 

De hele ontwikkeling van de detector heeft meer dan een jaar geduurd, vanaf de eerste analoge ontwerpen tot wat het nu is: een briljant stukje techniek. Het hart van de detector is een speciale module die een processor op zich bevat. Deze processor analyseert de ontvangen signalen die een bliksem veroorzaakt, beoordeelt deze op echtheid waarmee valse meldingen voorkomen worden (inschakelen van TL verlichting deed het altijd erg goed op de analoge detector) en maakt ook een inschatting van de afstand. Is er een echte ontlading vastgesteld, dan meldt hij zich bij de Arduino processor, die de gegevens intern opslaat en - als de Wifi module met een access point verbonden is - de gegevens ook opslaat in de centrale database bij PI4RAZ waar je gegevens kunt opvragen en analyseren.

Daarnaast is er een instelbaar alarm, waarbij je b.v. kunt aangeven dat er een pieper afgaat als er meer dan 5 ontladingen per minuut plaatsvinden (dan is het tijd de antennes los te koppelen). Dat aantal is instelbaar. De detector toont elke minuut de laatste 4 waarnemingen even op het scherm.

Verder kan je 6 NiMH cellen installeren. Dat zorgt ervoor dat de detector blijft werken als de stroom uitgevallen is zodat je nog steeds gewaarschuwd wordt bij naderend onweer, en houdt de interne data vast als je de detector in een ander stopcontact stopt.

In eerste instantie hadden we de voeding (vanuit 12V + accu optie) en de behuizing als optie aangeboden. Uit de poll is gebleken dat 50 van de 60 geïnteresseerden het hele pakket wilden. Dat maakt het voor ons niet de moeite om het onderscheid te gaan maken, vooral omdat de kosten van de opties beperkt bleven. De kale detector zou dan €67,50 kosten, waarbij je zelf nog voor ongeveer €5 aan onderdelen in China moest bestellen. In totaal €72,50 dus. Voor €7,50 meer bieden we nu het complete pakket inclusief voeding en bewerkte behuizing aan, en hoef je zelf niets meer te bestellen, dus voor in totaal €80 ben je dan ook helemaal klaar.

Wil je weten hoe de site eruit ziet met de nu werkende detectoren, dan vind je dat op http://onweer.pi4raz.nl

Je kunt je definitief inschrijven op https://www.pi4raz.nl/onweer

We gaan er vanuit dat een maand voldoende is om iedereen de gelegenheid te geven om in te schrijven. Daarna worden de onderdelen besteld en de pakketten samengesteld door onze vrijwilligers. De levering verwachten we in oktober. Ook als je niet aan de poll meegedaan hebt, kan je gewoon inschrijven. Maar: Onze projecten zijn eenmalig: we zijn geen webwinkel. Over een jaar mailen of er nog printjes zijn is zinloos. Dus grijp je kans!

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Who's Online
Er zijn 185 gasten online en 1 bekende online
  • pe1rkr
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

SchoteltjeTwee nieuwe zendbeperkingen voor de 13cm band, waaronder een forse voor heel Friesland. En wat daar omheen ligt dus ook.

 

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de