de PI4RAZ website


Home arrow Nieuws archief arrow Radio Caroline krijgt permanente zendvergunning


Jun 19, 2018 at 06:23 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
19 June 2018, 06:23:14
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Syndicate
PI4RAZ Website
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Latest News
Popular
Radio Caroline krijgt permanente zendvergunning Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Oct 09, 2017 at 03:45 PM

399px-Ross_Revenge_1984Radio Caroline, de recente re-incarnatie van het beroemde piraten-radioschip dat in de 60-er en 70-er jaren rock muziek uitzond richting Engeland, heeft nu een permanente machtiging gekregen om uit te zenden op 648 kHz met 1 kW ERP. Een zender die geïmporteerd is vanuit Europa ondergaat nu de noodzakelijke modificaties om 'm op deze middengolf frequentie te krijgen, die daarmee wel naast het 10-kHz-raster van Amerikaanse AM stations ligt (Europa heeft een 9kHz raster).

 

 

Maar hey, wie luister nou Radio Caroline op een radio met een digitaal opgewekt raster... “Radio Caroline heeft er 53 jaar over gedaan om een AM vergunning te krijgen, en werd door de BBC jarenlang als een bedreiging gezien,” zegt Radio Caroline op haar website. “Ironisch genoeg werd 648 kHz bekend als de frequentie van de Engelstalige BBC World Service uitzendingen.” BBC stopte met die uitzendingen in 2011. “De reden voor ons verzoek om een machtiging was dat traditioneel ons luisterpubliek zich bevond in Essex en Suffolk, waar het signaal van onze schepen aan land kwam, en dat we op AM een publiek wilden amuseren op een manier die sinds 1990 niet meer mogelijk was.”

Het Engelse AT, Ofcom, gaf in mei de vergunning af aan Radio Caroline. Het station was van plan om afgelopen zomer al in de lucht te komen, maar liet op 5 oktober weten dat het gereed maken van de nieuwe locatie moeilijker was dan voorzien, voornamelijk door de enorme berg papierwerk die nodig is en de benodigde vergunningen voor de constructie van het station.

“We weten dat de mensen net zo graag willen dat we weer in de lucht komen als wij dat willen,”zei Peter Moore van Radio Caroline op 5 oktober. “Er was een geromantiseerd bericht dat we ‘waarschijnlijk’ op 14 augustus in de lucht zouden komen, en dat hebben we inderdaad geprobeerd, maar dat bleek niet mogelijk.” Moore zegt dat Radio Caroline erop gebrand is om zo snel mogelijk weer in de lucht te komen.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Nov 09, 2017 at 01:07 PM )
Who's Online
Er zijn 182 gasten online en 1 bekende online
  • PA3EKM
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

180506_freedv_vk5qi_manlyFreeDV is een digitale spraakmode waarbij de verstaanbaarheid bij slechte signaal/ruisverhouding een stuk beter is dan met SSB. De software die je nodig hebt om deze mode te gebruiken is beschikbaar voor Windows, Linux en OSX operating systemen.

 

 

Geef je mening (1 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de