de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow Nieuwe DXCC entiteit


Jun 18, 2019 at 07:58 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
18 June 2019, 07:58:26
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Nieuwe DXCC entiteit Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Jan 24, 2018 at 01:19 PM

DXNou begrijp ik die oorlog gisteravond op 3510kHz. Als ik ooit gezegd heb dat misdragingen op DX frequenties voornamelijk het domein zijn van de motorisch gehandicapten, dan neem ik dat terug. Wat een kermis. De reden: er is een nieuwe DXCC-entiteit bijgekomen en die was gisteravond in de lucht.

 

 

En men was duidelijk van mening dat "als ik 'm niet kan werken dan zal niemand 'm werken". Reeksen punten en strepen op de frequentie, tunen - noem maar op. De frustratie spatte er vanaf.

Waar ging het om: Z60A was in de lucht. Een station uit Kosovo. Maar wat meldt de ARRL:

In fact, the Republic of Kosovo (Z6) has been added to the DXCC List of current entities, increasing the total number of current DXCC entities to 340. The addition of Kosovo raises to 331 the required number of current entities confirmed to qualify for DXCC Honor Roll; Top of Honor Roll is 340. DXCC award accounts are being tabulated to reflect the change.

This change qualifies as an "event," effective on January 21, 2018, at 0000 UTC. Nothing is retroactive.

In het Nederlands: Kosovo is toegevoegd aan de DXCC entiteitenlijst, waarmee het aantal DXCC entiteiten op 340 komt. Wil je op de erelijst van de DXCC houders komen, dan moet je nu geen 330, maar 331 bevestigde landen hebben. Kosovo als nieuw land is ingegaan op 21 januari 2018 om 00:00 UTC (01:00 Nederlandse tijd). Dus alle Erelijst vermeldingen moeten er ineens 1 land bij hebben als ze op het minimum zaten. En voor de rest van de wereld is Kosovo een nieuw land geworden. En die wereld probeerde dat allemaal tegelijk gisteravond te werken. Nou, tenzij Kosovo deze week nog van de kaart gebombardeerd wordt, ligt het er volgende week ook nog wel. Het is geen DX-peditie naar een zeldzaam eiland, maar gewoon een lap grond in Europa. Je kunt wel nagaan hoe druk het was, want hij werkte 1-11kHz UP. Meestal werk je hooguit 5kHz UP in CW. Ik heb het niet eens geprobeerd. Veel te grote puinhoop. Hij komt vast nog wel eens in de lucht. Maar bij deze ben je op de hoogte: Kosovo (Z6) is een nieuwe DXCC entiteit.

 

 


Meningen van lezers

Mening van PA3HK op 2018-01-24 14:25:06
Ik heb gisteravond ook nog geprobeerd om het station te werken. Ben er na 10 min mee gestopt omdat op de freq van Z60A iemand continue "PIRATE / IDIOT PLS QSY" zat te seinen. Zouden die marconisten, die in het algemeen zeer gemoedelijk met elkaar verbinding maken, nu ook al korte lontjes krijgen???? Of wist de beste man gewoonweg niet wat er aan de hand was, maar dan nog....??? HI
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Feb 24, 2018 at 06:34 PM )
Who's Online
Er zijn 108 gasten online en 1 bekende online
  • PA3EKM
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

Morse KeyHet eerste bericht dat via morse code in punten en strepen over lange afstand verstuurd werd, reisde op 24 mei 1844 van Washington D.C. naar Baltimore, 175 jaar geleden.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de