de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow Vernieuwing C2000 in 2019 afgerond


Feb 19, 2019 at 09:53 PM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
19 February 2019, 22:53:39
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Vernieuwing C2000 in 2019 afgerond Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Feb 06, 2018 at 10:23 AM

c2000De overgang naar het vernieuwde spraaknetwerk C2000 vindt plaats in de tweede helft van 2018. In 2019 volgt de invoering van de nieuwe radiobediening in de meldkamers.

 

 

Dat heeft minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid maandag 5 februari aan de Tweede Kamer gemeld inzake de nieuwe planning van de vernieuwing van het C2000-communicatienetwerk voor hulpdiensten.

De complete vernieuwing van C2000 is diverse malen uitgesteld. In eerste instantie werd de voor 2016 geplande vernieuwing uitgesteld tot na maart 2017. Voormalig V&J-minister Stef Blok liet vervolgens in juli 2017 weten dat het voor dat jaar geplande vernieuwing naar 2018 uitgesteld werd omdat de oplevering en het testen meer tijd kostte dan geraamd. Door het uitstel kon er langer gewerkt worden aan het beperken van risico's in het gebruik van het vernieuwde systeem.

J&V heeft, zo zegt minister Grapperhaus nu, in samenspraak met betrokken partijen besloten de vernieuwing gefaseerd door te voeren. Het nieuwe spraaknetwerk wordt eerst nog tijdelijk gekoppeld aan de huidige radiobediening in de meldkamers. Voor de implementatie van de nieuwe radiobediening wordt meer tijd genomen vanwege nog te maken aanpassingen in het systeem en werkprocessen in de meldkamers. Het alarmeringsnetwerk P2000 is al voor het grootste deel vernieuwd, de voltooiing daarvan staat gepland in de zomer van 2018.

Meer tijd voor zorgvuldige overgang

Eerder werd nog rekening gehouden met invoering van het vernieuwde C2000 in 2017. De afgelopen zomer maakte het ministerie al bekend meer tijd te nemen voor een zorgvuldige overgang omdat de leveranciers nog niet op het gewenste niveau konden opleveren. Na uitvoerige testen en aanvullend onderzoek is nu de nieuwe planning bepaald. Bij de vernieuwing van het communicatienetwerk staan de veiligheid van de hulpverleners en de continuïteit van de communicatie voorop en wordt steeds rekening gehouden met de impact op het werk van de hulpverleningsdiensten.

C2000, het eigen communicatiesysteem voor politie, brandweer, ambulance en marechaussee wordt compleet vernieuwd omdat de technische levensduur van het netwerk tegen het einde loopt. De overgang van het ene naar het andere systeem is een grote operatie, met 80.000 portofoons en ruim 2200 centralisten die in het nieuwe systeem moeten worden opgenomen. Na een aanbestedingsprocedure is het project gegund aan drie leveranciers die het nieuwe systeem bouwen en implementeren.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Mar 06, 2018 at 10:53 AM )
Who's Online
Er zijn 195 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!
Polls
FT8:
  

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

frambozenvlagIn Frankrijk zijn radio amateurs verplicht om aan hun AT, het ANFR, hun Effective Radiated Power (ERP) op te geven als dat hoger is dan 5 Watt

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de