de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow Ministerie van EZ overweegt invoeren stralingsnormen voor 5G-netwerken


Mar 23, 2019 at 03:53 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
23 March 2019, 04:53:43
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Ministerie van EZ overweegt invoeren stralingsnormen voor 5G-netwerken Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Mar 27, 2018 at 11:35 AM

ImageDe overheid kijkt of het nodig is om stralingsnormen vast te leggen voor mobiele antennes. Reden hiervoor is de toename van het aantal antenne-installaties voor mobiele netwerken.

 

 

Nederland is één van de weinige landen in de Europese Unie waar geen normen zijn vastgelegd voor de hoeveelheid elektromagnetische straling rondom antenne's. Veel andere EU-lidstaten hanteren Europese normen of hebben zelfs nog strengere regelgeving. In Brussel klagen aanbieders zoals Telenet zelfs over de de strenge normen die de uitrol van nieuwe mobiele netwerken beperken.

EZK overweegt stralingsnorm

Met de komst van 5G-netwerken en de daarmee samenhangende verwachte groei in het aantal antennes in Nederland, overweegt het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) nu ook een stralingsnorm vast te gaan stellen voor Nederland, zo schrijft het AD. Volgens het Antennebureau stonden er 45.165 antenne-installaties in Nederland eind februari, waaronder ruim 16.700 voor LTE. 

Afgelopen jaren zijn al honderden onderzoeken gedaan naar de gevolgen van straling die mobiele netwerken genereren. Toch is nog steeds geen eenduidig antwoord op de vraag of elektromagnetische straling schadelijk is voor de gezondheid of niet. Er is daarnaast nog maar weinig bekend over de gevolgen op lange termijn. 

Flinke toename stralingsintensiteit

Met de komst van 5G-netwerken zal de 'stralingsintensiteit' alsmede het aantal antennes in Nederland flink toenemen. Een 5G netwerk wordt niet alleen opgebouwd middels een macro-netwerk met grote zendmasten met een groot bereik, maar ook met micro antennes in bijvoorbeeld lantaarnpalen en bushokjes. 

Hoewel deze kleine antennes minder vermogen hebben, neemt de stralingsintensiteit wel toe. Door stralingsnormen vast te gaan stellen, hoopt heEZK alle eventuele risico's voor de volksgezondheid weg te nemen.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Apr 27, 2018 at 02:03 PM )
Who's Online
Er zijn 143 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

RAC logoOnlangs publiceerde het blad van de Canadese radio amateurs, The Canadian Amateur (TCA), dat uitgegeven wordt door de Radio Amateurs of Canada (RAC) een update over het aantal amateurs per december 2018

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de