de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow ISS DATV niet meer te ontvangen


Jan 18, 2019 at 09:22 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
18 January 2019, 10:22:45
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
ISS DATV niet meer te ontvangen Print E-mail
Geschreven door Administrator   
May 16, 2018 at 01:11 PM

arissHet signaal van het digitale amateur televisie station (DATV) aan boord van het International Space Station (ISS) kan niet ontvangen worden op de grond, zo meldt het Amateur Radio on the International Space Station (ARISS). Het apparaat geeft echter aan dat hij functioneert. Tot nu toe heeft ARISS geen idee waar het probleem zit.

 

 

“Momenteel worden er een reeks stappen ondernomen om de oorzaak van het probleem te achterhalen,” staat in een melding van ARISS van 10 mei j.l.. “Maar als er echt iets fout is gegaan, dan kan alleen een evaluatie op de grond een volledig uitsluitsel geven over de oorzaak. Het ARISS Internationale team werkt er hard aan om de zaak zo snel als praktisch mogelijk is weer in de lucht te krijgen.” Het ISS DATV systeem is ook bekend onder de namen “HamVideo” en “HamTV.”

ARISS zegt dat men met haar partners en sponsors begonnen is om “uitgebreid het probleem aan boord te onderzoeken, en, indien nodig, dit onderzoek en de reparatie op de grond voort te zetten.”

De DATV zender heeft bewezen een waardevolle ondersteuning te zijn dat door de bemanning van het ISS de afgelopen jaren met veel plezier gebruikt is tijdens ARISS school- en groepsverbindingen. In het bijzonder astronauten Tim Peake, KG5BVI; Paolo Nespoli, IZ0JPA en Thomas Pesquet, KG5FYG hebben regelmatig gebruik gemaakt van het DATV systeem om de ARISS ham radio verbindingen met studenten en leraren extra waarde te geven.

Grondstations in Australië en Europa zijn gebruikt voor het ontvangen en doorgeven van het Amateur Radio TV signaal van het ISS. Ook in Amerika zijn grondstations in ontwikkeling. Diverse amateurs in Japan hebben grondststations opgezet welke het DATV signaal van het ISS ontvangen hebben.

Astronaut Peake begon met het formele gebruik van het DATV systeem tijdens een ARISS school contact in 2016 met studenten van de Royal Masonic School in  het Engelse Rickmansworth, de thuisbasis van GB1RSM. Het DATV systeem, dat zich in de Columbus module van het ISS bevindt, bood studenten van de school de mogelijkheid om zowel te kijken als te luisteren terwijl Peake, die werkte als GB1SS, hun vragen over het leven in de ruimte beantwoordde. De een-richtings DATV downlink vond plaats in de buurt van 2.4 GHz, terwijl de twee-wegs FM audio component op 2 meter plaatsvond.

Het DATV systeem werd al meer dan 17 jaar geleden voorgesteld. Het grondstation IK1SLD ontving toen het DATV signaal. Het systeem werd in bedrijf gesteld tijdens een serie testen in 2014.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Jun 18, 2018 at 01:54 PM )
Who's Online
Er zijn 238 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!
Polls
FT8:
  

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

contestSinds 1 januari dit jaar is versie 21 van de logging software SD, geschreven door EI5DI, gratis en zonder beperkingen.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de