de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Nieuws archief arrow Voorzitter IARU Regio 1 waarschuwt voor spectrum verlies


May 21, 2019 at 04:37 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
21 May 2019, 04:37:21
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
Voorzitter IARU Regio 1 waarschuwt voor spectrum verlies Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Jun 04, 2018 at 01:29 PM
iaruDe voorzitter van het International Amateur Radio Union Regio 1 (IARU Regio 1) VHF/UHF and Microwave Committee, Jacques Verleijen, ON4AVJ, heeft gewezen op een aantal bedreigingen voor het Amateur Radio spectrum boven 30 MHz.

 

 

In een artikel in de laatste uitgave van de IARU Regio 1 VHF-UHF-µW nieuwsbrief, gepubliceerd op 29 mei, nodigde Verleijen alle IARU verenigingen uit om manieren te vinden voor het "promoten, verdedigen en gebruiken van onze frequenties."

De VHF nieuwsbrief is te downloaden van de League web site, klik op Nieuws aan de linkerkant en dan op SARL Newsletter.

"De banden zijn gewild bij anderen, zowel commerciële als overheidsgebruikers," schreef ON4AVJ. "Dus dit is een wake-up call om ons te realiseren dat als we deze banden niet gebruiken, we ze zullen verliezen." Als dat gebeurt, gaat hij verder, is dat niet de fout van de IARU Regio 1, maar van de amateur gemeenschap die "vaak meer betrokkenheid heeft bij HF" dan bij VHF en hogere banden.

Gesteld dat de HF-banden "het gemakkelijkst te gebruiken zijn", zei ON4AVJ dat de ledenorganisaties buiten de kaders moeten denken om ideeën te bedenken om de VHF-, UHF- en microgolfactiviteit te verbeteren.

ON4AVJ zegt dat de grote hoeveelheid Amateur Radio spectrum van 50 MHz tot 5 GHz een aantrekkelijk onderwerp is voor commerciële- en overheidsbelangstelling. Hij merkt daarbij op dat 50 MHz een belangrijk onderdeel is op de agenda van de World Radiocommunication Conference 2019 (WRC-19), in het bijzonder het gelijktrekken van de 6-meter toewijzing over alle drie de ITU regio's.

"Het zou ongelukkig zijn om een herhaling te zien van de WRC-15 resultaten voor 5 MHz, waar hooggespannen verwachtingen en jaren van hard werk uiteindelijk resulteerde in een paar kiloHertz met maximaal 15 W EIRP," vervolgt ON4AVJ. Een herhaling van die situatie op 6 meter kan wel eens een "meer verwoestend" verlies van bestaand spectrum en toekomstige mogelijkheden voor digitale innovatie betekenen.

De 2,3 GHz en 3,4 GHz banden staan hoog op het wensenlijstje van de commerciële aanbieders van mobiele diensten, zegt ON4AVJ, daarbij wijzend op het feit dat Engeland recent grote delen van het 2,3 en 3,4 GHz spectrum geveild heeft, dat eens toebehoorde aan de radio amateurs, "daarmee een ernstige bedreiging vormend voor de narrowband/Earth-Moon-Earth (EME) activiteiten en voor digitale amateur TV (DATV)."

Twee WRC-19 agendapunten hebben betrekking op 5 GHz, met de nadruk op Wi-Fi en zogenaamd "intelligent transport." Amateur Radio, als secundaire dienst, kijkt wederom tegen een moeilijke uitdaging aan in dit deel van het spectrum en heeft daarin "weinig invloed op de beslissingsrichting," voerde ON4AVJ aan. In IARU Regio 1 is de grootste zorg de uitbreiding van Wi-Fi naar 5,725 - 5,850 MHz. "Ons gebruik van traditionele of smalband modi rechtvaardigt niet de hoeveelheid spectrum die we nu hebben," zegt hij, daarbij opmerkend dat "de hoeveelheid activiteit buiten contesten behoorlijk laag is".
"Ideaal gezien hebben we een open innovatie nodig en moeten we laten zien dat amateurs toonaangevend zijn in de 21e eeuw," zegt ON4AVJ. "Druk op de amateurbanden is niet nieuw, maar we weten dat de druk op het hoge deel van het spectrum niet geholpen is door slechte betrokkenheid, slechte relaties of een gebrek aan een gezamelijke benadering" binnen sommige IARU-landen, voor zover het de lokale AT's betreft.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Laatst Gewijzigd ( Jul 05, 2018 at 08:06 AM )
Who's Online
Er zijn 104 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

255px-Flag_of_Myanmar.svgAkio Taguchi, JE2QIZ/AC7XZ, meldt dat hij een licentie heeft gekregen van het Myanmarse Ministerie van Transport en Communicatie om te mogen werken vanuit Myanmar (voormalig Burma) .

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de