de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Newsflash arrow 100 jaar verbinding Australië-Engeland


Sep 24, 2018 at 04:23 PM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
24 September 2018, 16:23:25
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
100 jaar verbinding Australië-Engeland Print E-mail
Geschreven door Administrator   
Jul 03, 2018 at 03:02 PM

image_1_previewIn september dit jaar is het 100 jaar geleden dat de eerste radioverbinding plaatsvond tussen Australië en Engeland. Op 22 september werden berichten verstuurd vanaf het Marconi station te Waunfawr in Noord Wales en deze werden ontvangen in "Lucania", het huis van Ernest Fisk in Wahroonga. Ernest was de algemeen directeur van Amalgamated Wireless (Australasia) Limited (A.W.A.).

 

 

Er werden twee berichten in Morse naar Australië gestuurd. Het eerste bericht was van de minister president van Australië, Mr. W.M. "Billy" Hughes, die op dat moment in Engeland was, en het tweede bericht was van de Minister voor de Marine, Mr. Joseph Cook, die Hughes vergezelde.

Draadloze communicatie was een geheel nieuw fenomeen, en het experiment tussen Ernest Fisk en Guglielmo Marconi was een belangrijke mijlpaal in de vroege ontwikkeling van wereldwijde draadloze communicatie. Er was een behoorlijke publieke belangstelling, maar ook politieke controverse, omdat Hughes zijn draadloze bericht gebruikte om steun te krijgen voor de oorlogsinspanningen in Europa op een moment dat de steun in Australië aan het afnemen was.

De prestatie van Marconi-Fisk wordt herdacht door een monument buiten de oorspronkelijke ontvangstlocatie in Wahroonga, dat nog steeds een privéwoning is. Om de vijf jaar hebben de Hornsby Amateur Radio Club (HADARC) en de Ku-ring-gai Historical Society de gebeurtenis herdacht door het uitwisselen van draadloze berichten met de Dragon Amateur Radio Club in Wales.

Dit jaar plannen ze, met extra steun van de gemeenteraad van Ku-ring-gai, een groots jubileumfeest. Een heruitzending van het oorspronkelijke bericht zal plaatsvinden naast het Wahroonga-monument, gevolgd door displays in het St Andrew's kerkgebouw, op ongeveer 50 meter afstand in Cleveland Street, dat een werkende HF amateurradiostation onder de speciale roepnaam VK100MARCONI zal omvatten.

De Dragon Radio Club zal ook een HF-station in de lucht brengen vanuit de Wales-site van de Marconi-zender met behulp vande speciale roepnaam GB2VK voor evenementen, en er wordt voorgesteld dat Fiskville, gevestigd in Victoria en genoemd naar Ernest Fisk (waar vroege zenders zich bevonden), wordt geactiveerd vanuit Werribee Gorge State Park (VKFF-0775).

Het honderdjarige evenement biedt een mogelijkheid om amateurradio onder de aandacht te brengen, zowel bij het publiek als bij de hogere overheden, en het is ook zeer belangrijk voor de nazaten van het bedrijf Cable and Wireless en de Overseas Telecommunications Commission (OTC), AWA, Siemens, en de hele radiocommunicatiegemeenschap. Er wordt verwacht dat het goed wordt bezocht door politici, gemeenteraden en schoolkinderen uit de hele regio, en iedereen die geïnteresseerd is in de geschiedenis van de communicatie.

Als onderdeel van de honderdjarige viering organiseert de WIA de hele maand september een on-air-evenement. Dit evenement zal sterk lijken op het herdenkingsevenement van de ANZAC, waarbij speciale roepnamen op basis van de staat en territorium voor een korte periode aan een club of persoon worden toegewezen.

De WIA heeft de roepnamen VI#MARCONI voor de deelnemende staten en territoria vastgesteld en deze roepnamen zullen maximaal 48 uur beschikbaar zijn voor WIA-aangesloten clubs en WIA-leden op basis van tijdsdeling (deze periode kan worden gewijzigd afhankelijk van de vraag).

Het tijdsschema van het evenement en details over het aanvraag- en toewijzingsproces van de VI#MARCONI-callsigns worden op de WIA-website geplaatst. De registratie voor een MARCONI-roepnaam voor speciale evenementen begint naar verwachting begin juli. QSL-kaarten worden uitgegeven voor contacten met speciale MARCONI-evenementenstations en WIA-awards zijn beschikbaar.


Een heel goed achtergrond verhaal over de Marconi uitzending is te vinden op de Military Radio and Radar Information Site van VK2DMY - Link

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Who's Online
Er zijn 122 gasten online
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

RepeaterSinds woensdagavond 12 september is de repeater PI2NWK geactiveerd op 430,050/431,650MHz te Noordwijk aan Zee, JO22FG.

 

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de