de PI4RAZ website


Home arrow Laatste nieuws arrow Newsflash arrow BBC verlengt 5G radio test


Jun 18, 2019 at 06:48 AM
Home
Laatste nieuws
Agenda
Over PI4RAZ
Technische artikelen
FAQs
News Feeds
Advanced Search
PI4RAZ Forum
PI4RAZ Logbook
Foto album
Ham Info
QSL kaartenbak
DX-cluster
JOTA cluster
Live Stream
MUF map
Tropo voorspelling
Agentschap Telecom
VERON
VRZA
Zoetermeer Award
Overig
Administrator
Blog
Contact Us
Links
Laatste Forum Topics
Login Form
Welcome, Guest. Please login or register.
18 June 2019, 06:48:33
Username: Password:
Login with username, password and session length

Forgot your password?
Banner
   Zonne  Rontgenstraling:     X-ray Status    Zonne Geomagnetisme:     Solar Geomagnetic Status
BBC verlengt 5G radio test Print E-mail
Geschreven door Administrator   
May 20, 2019 at 11:20 AM

5g_new_logoDe Orkney eilanden zijn aangewezen als experiment voor de omroep radio van de BBC en toegang tot breedband internet over 5G omdat de regio een slechte dekking heeft voor digitale radio en beperkte vaste en mobiele breedband connectiviteit.

 

 

De test startte in februari in Stronsay, Orkney, waarmee de inwoners bij de eerste ter wereld hoorden die live omroep konden ontvangen via 5G. Ze kunnen 13 BBC radio stations beluisteren via een aangepaste versie van de BBC Sounds apps. Daarnaast voorziet de test tevens in mobiel breedband internet voor de inwoners.

Tot nu toe zijn de reacties overwegend positief, volgens onafhankelijk onderzoek. De eerste terugkoppeling laat zien dat 90% van de deelnemers tevreden is met de mobiele internet dienst. Hoewel alle deelnemers tevreden zijn over het aanbod van de radio stations, is iets meer dan de helft tevreden over de kwaliteit van de ontvangst. Deelnemers geven aan dat ze tevreden zijn over hoe de dienst hun geïnformeerd en verbonden houdt, en ze vinden de dienst flexibel, mobiel en gemakkelijk te gebruiken.

Kieran Clifton, Directeur Distributie en Business Development van de BBC zegt: “Vanuit technisch perspectief is de test een succes, met een hoge kwaliteit en continuïteit tijdens deze experimentele dienstverlening. De verlenging van de test geeft onze experts de kans om te blijven werken aan de verbetering van hun werk, en een beter zicht te krijgen op live 5G mobiele omroep, hoe dit uit te rollen, en hoe dit luisterpubliek in afgelegen gebieden kan helpen."

Naast de omroep experimenten in Orkney, omvatten de 5G testen tevens IoT-gerelateerde experimenten voor bijvoorbeeld het monitoren van kweekzalm en aangesloten windparken; landbouwtoepassingen zoals connected cows en zelfrijdende tractoren die bestuurd worden door drones; en mobiel breedband en het optimaliseren van toerisme.

 


Meningen van lezers
Je moet je aanmelden of registreren om je mening te kunnen geven.

Who's Online
Er zijn 105 gasten online en 2 bekenden online
  • pe1goo
  • PA3EKM
Praatpaal


U moet zich eerst aanmelden voor u berichten kunt plaatsen!
Maak hier een account aan!

Call mutaties sinds vorige week

Newsflash

Morse KeyHet eerste bericht dat via morse code in punten en strepen over lange afstand verstuurd werd, reisde op 24 mei 1844 van Washington D.C. naar Baltimore, 175 jaar geleden.

 

 

Geef je mening (0 meningen)
Lees meer... 

Mambo is Free Software released under the GNU/GPL License.
Design by Mamboteam.com | Powered by Mambobanner.de