PI4RAZ Forum
12 December 2017, 06:15:15 *
Welcome, Guest. Please login or register.

Login with username, password and session length
News: Nieuwe sectie: Projecten, met als eerste board de Bitx20!
 
   Home   Help Search Login Register  
Pages: 1 2 3 [4] 5
  Print  
Author Topic: De 2017 Onweerdetector Kit / Lightning Detector Kit  (Read 3303 times)
PA5PB
Nieuweling
*
Posts: 2


View Profile Email
« Reply #45 on: 29 November 2017, 22:44:38 »

Ik kom niet in de setup instructies mode. Type GS in seriale monitor command line en dan return.
Verder lijkt alles te werken. Krijg lijst met info parameters en als ik op een knop voorzijde print druk komt er een melding via serial monitor.
Bij verzenden van GS command licht led tx/rx heel erg kort even op.
Is het mogelijk dat de ontvangst zijde van USB van de Arduino kapot is? Lijkt toch een hele kleine kans?

Spanningen op Vin 8,4 v Arduino
Baudrate 115k
Wifi led knippert even blauw bij opstart
Scherm meldt keurig opstart en ik kan door de menu's heen lopen.
Bij toets indruk licht groene led op, na aantal sec. lijkt hij geel te worden en gaat naastliggende rode led ook aan.
Jumpers en alle weerstanden lijken ok

Zijn er nog suggesties?
Moet ik de sketch opnieuw proberen te laden? Hoe kom ik aan die sketch met lib.? Of is dat niet zinvol.
Zijn deze kleine Arduinootjes ook te bestellen als vervanging? Als ik er vanuit ga dat hij goed werkt muv rx?

Vr. Gr. Paul
« Last Edit: 29 November 2017, 22:48:51 by PA5PB » Logged
PA1BM
Nieuweling
*
Posts: 4


View Profile
« Reply #46 on: 30 November 2017, 11:19:05 »

Ik heb dit zelfde probleem als PA3CRZ en PA5PB display werkt verder prima.
GS in de command line en return maar werkt niet.
seriale monitor op 115200 baud.
Ook bij mij de zelfde data in monitor.

Gr Bert PA1BM
Logged
pe1mvx
Nieuweling
*
Posts: 5


View Profile Email
« Reply #47 on: 30 November 2017, 13:02:15 »

Om in de setup te komen moet in de seriële monitor van de Arduino IDE onder in het scherm ' regelterugloop ' ingesteld zijn, zie pagina 26 van de bouwbeschrijving.
Na de prompt ' Type GS to enter setup: ' is er 5 seconde tijd om het GS commando te geven, anders loopt het programma door, druk eventueel op de reset toets van de Arduino in om opnieuw te kunnen beginnen.
@pa3crz in de output van de monitor zie ik geen WiFi instelling zoals SSID en paswoord. De drie X-en XXX geven de default aan. De hele setup procedure zoals beschreven op pagina 26 en verder doorlopen moet het oplossen.
Logged
pe1mvx
Nieuweling
*
Posts: 5


View Profile Email
« Reply #48 on: 30 November 2017, 13:08:46 »

@Robert de Kok, bedankt voor de librarie. Het programma compileert nu prima, ik was ook nog een van de source files vergeten toe te voegen aan het project  Sad Gelijk een kleine verandering gemaakt, de beeper piept nu 2x i.p.v. 5x. 5x werd best irritant.
Logged
PA1BM
Nieuweling
*
Posts: 4


View Profile
« Reply #49 on: 30 November 2017, 18:15:48 »

Even een vraag ik zie de detector wel in de Heartbeat lijst staan wanneer komt deze op de landkaart ?
Logged
PA5PB
Nieuweling
*
Posts: 2


View Profile Email
« Reply #50 on: 1 December 2017, 00:15:06 »

@pe1m bedankt het werkt. De slechts 5 sec invoertijd ruimte en de reset op het Arduinoboard zelf is de oplossing.  Dus niet al te lang naar je com poort zoeken.  Smiley
Logged
PA3CNO
Senior
****
Posts: 335



View Profile WWW Email
« Reply #51 on: 1 December 2017, 10:24:28 »

Even een vraag ik zie de detector wel in de Heartbeat lijst staan wanneer komt deze op de landkaart ?

Als jij 'm op de kaart zet. Onderaan de kaart zit een knop Set Location. Daar kan je van jouw detector de coördinaten invoeren. En dan komt hij op de kaart.
Logged
PA1BM
Nieuweling
*
Posts: 4


View Profile
« Reply #52 on: 1 December 2017, 12:27:15 »

Had het gevonden en staat er op.
Logged
PA1BM
Nieuweling
*
Posts: 4


View Profile
« Reply #53 on: 1 December 2017, 12:40:53 »

Een vraag m.b.t de kunstof afstandsbusjes maar komen die vandaan??
Ik heb mijn display op een header gezet en wil de voorkant gaan plaatsen
en heb wat langere busjes nodig om het geheel mooi af tewerken.
Gr Bert PA1BM
Logged
PA2HW
Junior
**
Posts: 71


View Profile Email
« Reply #54 on: 3 December 2017, 21:07:27 »

Ik had dezelfde problemen met de set-up als  PA3CRZ, PA5PB, en PA1BM. Niet in de set-uo te komen en programma liep door, geen prompt.
Beetje spelen met de baudrate en uiteindelijk instellen op 115200 met regelterugloop gaf een prompt.
Na het typen van GS start de set-up op. Echter na het invullen van het SSID bevroor het geheel weer.

Uiteindelijk bleek dat mijn SSID te lang in karakters  was (25 inclusief spaties) voor de IDE.
Het SSID gewijzigd naar 8 karakters en de Lightning Detector werkt nu.

Logged

Leef je leven niet te serieus, je overleeft het toch niet.
radiojoop
Nieuweling
*
Posts: 1


View Profile Email
« Reply #55 on: 4 December 2017, 18:21:31 »

Ook ik ben vandaag begonnen met de detector tot nu toe gaat alles naar wens.
Wel de koeling van de spannings regelaar aan de buiten kant geplaatst aan de binnen kant vond ik te krap i.v.m. 2 weerstanden en condensator. Cheesy.
Ziet er verzorgt uit .
Logged
PE1RXU
Nieuweling
*
Posts: 1


View Profile Email
« Reply #56 on: 6 December 2017, 09:25:50 »

De Sint heeft een mooi pakketje gegeven  Grin  ik zal wel zoet geweest zijn. Wink

Nu beginnen met bouwen ( eindelijk ), ik hou dit topic goed in de gaten voor de tips en tricks.

'73 Alex.
Logged
pd3lkn
Nieuweling
*
Posts: 12



View Profile WWW Email
« Reply #57 on: 7 December 2017, 22:06:34 »

Even een vraag  Huh sinds een paar dagen een vreemd iets met de detector soms na een dag of 2 maar soms ook na een paar uur lijkt het of de software vast loopt (hangt) heb dan allemaal vreemde karakters in het display door de bestaande tekst heen en hij reageert ook niet op de up / down links of rechts druk toetsen
als ik dan de reset button indruk komt hij in een loop terug zie het start scherm met pi4raz enz. tot dat de Best cap. waarde word weer gegeven en dan begint hij weer van voor af aan om de boel weer goed te krijgen moet ik dan het terminal progr. opstarten en met GS alles er opnieuw in zetten  dit gebeurd met div. voedingen en ook met alleen de nicads als voeding iemand hier een oplossing voor Huh??

« Last Edit: 7 December 2017, 23:35:24 by pd3lkn » Logged
PD0RBO
Nieuweling
*
Posts: 22


View Profile
« Reply #58 on: 8 December 2017, 18:15:14 »

Bovenstaand kan ik beamen, hij is bij mij reeds drie maal "vastgelopen".


Iets anders waar ik tegenaanloop is de gevoeligheid.

Als ik hem instel dat hij te triggeren is met de vliegenmepper, dan geeft hij eigenlijk zelf continu (onterechte?) meldingen. Als ik dan de beep op of de noiselevel één increment hoger zet. Dan doet hij het in zijn geheel niet, ook niet met de vliegenmepper..


Logged
pd3lkn
Nieuweling
*
Posts: 12



View Profile WWW Email
« Reply #59 on: 8 December 2017, 21:39:08 »

hier ook slechte gevoeligheid van af een uur of 6 vanavond div. ontladingen gehad boven Amsterdam maar detector blijft zwijgen Angry
Logged
Pages: 1 2 3 [4] 5
  Print  
 
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!