Aubiesat-1 wordt AO-71

amateursat

amateursatDe verantwoordelijke man voor het uitgeven van de OSCAR nummers, Bill Tynan, W3XO laat weten dat hij op verzoek van het AubieSat-1 team, na de succesvolle lancering van  NASA ELaNa III op 28 oktober 2011, AubieSat-1 een officieel OSCAR nummer toegewezen heeft.

 

 

Professor Wersinger, directeur van het ruimtevaartprogramma van de Universiteit van Auburn, heeft inmiddels telemetrie van de satelliet ontvangen. De website van IARU-Sat geeft aan dat AubieSat-1 volledig is geratificeerd door de IARU.

Bill schrijf:, "Om die reden, gesteund door de volmacht die ik heb gekregen van de voorzitter van AMSAT-NA, wijs ik hierbij AubieSat-1 de naam AubieSat Oscar 71 toe, ofwel AO-71 en heet deze OSCAR van harte welkom in de Amateur Radio satelliet gemeenschap.

Namens AMSAT-NA en de amateur radio satelliet gemeenschap van over de hele wereld, feliciteer ik Professor Wersinger, de Universiteit van Auburn en allen die verantwoordelijk waren voor de bouw, test en lancering van deze nieuwe CubeSat. Mode de missie een groot succes worden."

En wij hebben er weer een amateur satelliet bij. Meer over de satelliet, zoals frequentie en baken-informatie, is HIER te vinden.